Четвер, 16 Травня, 2024
Економіка

Як трудова міграція українців вплине на економіку країни

Національний банк України прогнозує в 2019 році стабілізацію кількості трудових мігрантів з України на рівні 2018 року.

Як підкреслив директор Департаменту монетарної політики НБУ Сергій Ніколайчук, обсяги переказів від трудових мігрантів в 2019 році будуть рости, але це буде залежати від економічної ситуації в тих країнах, де в основному працюють українці.

Фактично з трудової міграції очікуємо незначне збільшення кількості трудових мігрантів. Кількість людей, які будуть працювати за кордоном буде як у 2018, – повідомив Ніколайчук.

Тим часом українська журналістка і блогер Ірина Аніловская зробила аналіз даних по міграції українців.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook:

З деяких пір вселенські стогони про ніби-то масовий виїзд українців на роботу за кордон (бідні люди змушені їхати на роботу за кордон, тому що не можуть в цій країні нічого заробити; геноцид українців; скоро нікого в цій країні не залишиться і т.д.) є важливим елементом створення атмосфери загального зубожіння і чергового зрадофільства (…), – пише журналістка.

За її словами, відповідно до карти Європи, яку блогер виявила в Інтернеті, кількість жителів європейських країн, які проживають за кордоном своїх держав, підтверджені недавніми результатами дослідження МВФ трудової міграції.

Наприклад, кількість румунів, які проживають за межами Румунії становить понад 17%, в країнах Балтії коливається між 15-17%, молдаван – 22%, в балканських державах від 18 до 24%, Болгарії 16,5%, в Хорватії 20,4% , а в Польщі, з якою ми так часто порівнюємо себе, за межами країни живе 11,5% поляків, що цілком можна порівняти з Україною. Чимало тих, хто виїхав з Греції – 8%, Кіпру – понад 15%, Португалії – 22,3%, Ірландії – 18,8%.

Залишити відповідь