П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаСуспільство

Сергій Притула зібрав вражаючу суму допомоги для військових

Відомий телеведучий та гуморист з Тернопільщини Сергій Притула вже не перший рік допомагає українській армії.

Під час своєї волонтерської діяльності за минулий рік йому вдалося зібрати вражаючу суму допомоги – 5 млн. гривень. Звіт про передану допомогу військовим він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

Фінальний звіт по допомозі нашим хлопцям, які боронять нашу з вами можливість з’їсти куті під колядку, а не під канонаду. За грудень і сумарно за рік.

Отже, в грудні 2018 року було витрачено кошти по наступних запитах:

6 коліс + 2 акуми для медслужби 38-го ЗРП – 21500 грн., 2 сканери (для прослуховування сєпарів) Uniden bcd996p2 для 2 і 3 бату 25 ДШБ – 30 076 грн., снайпери ЦСО А Кременчук (набої для тренувань снайперських двійок з великим калібром 338) – 50 000 грн., парамедики “Ангели Тайри” (тона соляри + тона 92-го) – 58 055 грн., приціл Leupold Mark 4LR/T8.5-25×50 M5 ILLUM.TMR (вже з кріпленням) для окремого взводу снайперів 30 ОМБР ім.Князя Острозького – 2830$.

Також 3 коліматорних приціли і 1 магніфер для ЦСО А Краматорськ і тернопільської Альфи + 1 дальномір для ЦСО А Кременчук– 3720$, 1 тепловізійний приціл Archer TSA 11 для ЦСО А Краматорськ – 10 000$, Сумарно в грудні було освоєно 625 000 грн. Це без врахування витрат на реабілітаційний центр у Тернополі, який фінансується коштом “Вар’яти-шоу”.

Загалом за 2018 рік було освоєно (включно з реаб.центром) майже 5 000 000 грн!

Ми ремонтували транспорт і придбали багато крутих БПЛА “Лелека”, ми забезпечували підрозділи тепловізійною оптикою та набоями, снайперськими комплексами та обвісами на квадрокоптери, які спроможні переносити “гостинці” для ураження ворожої техніки, дальномірами, квадрокоптерами і т.д. і т.п.

Пік витрат припав на березень, коли одночасно було витрачено понад 1млн.грн. Найменше було освоєно в період серпня/першої половини вересня, коли і сезон був “мертвий” і я, нарешті, провів відпустку з сім’єю.

Сума цього року поступається минулорічній, але на те є свої приємні причини. Ні, люди менше давати не стали. Просто запитів стає менше і це дуже позитивна динаміка.

Я поспілкувався ще з хлопцями з Народного Тилу та з “Повернись Живим”. Усі відмічають, що є тенденція на зменшення запитів різних напрямках, по яких раніше був аврал (приміром ПНБ, тепловізори, снайперські комплекси). Проблемними залишаються питання транспорту, дорогої оптики та набоїв для великого калібру. Ну і БПЛА бажано б побільше.

Але потихеньку помаленьку військо оснащується. І це не може не тішити.

Звичайно, що запити будуть і будуть ще приходити. Саме тому в Новий Рік ми не переходимо з пустими руками. Я залишив 300 000 на рахунках, щоб прикрити потенційний вакуум надходжень, який завжди припадає на першу половину січня.

Проте, якщо у когось ще залишаться якісь грошеньки після придбань подарунків та мандаринок – не пошкодуйте на хлопців. Вони себе за нас не шкодують!

Дякую усім, хто допоміг прожити цей рік не даремно. Дякую за кожну копійку, за кожне підставлене плече, за кожен репост, за кожне добре слово!

“Разом ми сила! У 2019 продовжимо! Працюємо, панове! Слава Україні!!!», – написав Притула.

Залишити відповідь