Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

Відомо про таємні переговори між США та КНДР

Останні переговори між США та КНДР у Швеції в минулому році завершилися повноцінним самітом у Сингапурі

У п’ятницю, 18 січня, в Швеції відбуваються таємні переговори керівництва США та Північної Кореї. 

Про це пише Associated Press.

Заступник міністра закордонних справ Швеції Вільгельм Рундквіст заявив, що заступник глави МЗС КНДР Чо Син Хує прибув до Швеції “для участі в переговорах у незначному форматі, де беруть участь міжнародні експерти”.

Він відмовився повідомити інші деталі. Шведське інформаційне агентство TT повідомило, що на заході також взяла участь міністр закордонних справ Швеції Маргот Вальстрьом.

Видання пише, що спеціальний посланник США для Північної Кореї Стівен Біган ймовірно приєднається до зустрічі пізніше.

Швеція має дипломатичні відносини з Пхеньяном від 1973 року і є однією з небагатьох західних країн, яка має там посольство. Вона надає консульські послуги для Сполучених Штатів.

Видання нагадує, що у березні 2018 глава МЗС Швеції Маргот Вальстрьом мала переговори з її північнокорейським колегою Рі Йонгом Хо в Стокгольмі, що призвело до першої зустрічі президента США Дональда Трампа з лідером КНДР Кімом Чен Ином у червні в Сінгапурі.

Як повідомлялося, президент США Дональд Трамп планує найближчими днями оголосити дату і місце проведення другої зустрічі з Кім Чен Ином.


Трамп планує найближчими днями оголосити дату та місце проведення другого спільного саміту з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. Відповідну інформацію він планує оголосити вже у п’ятницю, 18 січня.

Очікується, що другий саміт США-КНДР відбудеться у в’єтнамському місті Дананг. Що стосується дати, то зустріч планується на березень-квітень 2019 року.

Залишити відповідь