П’ятниця, 29 Березня, 2024
Політика

40% прихильників Юлії Тимошенко кажуть, що не змінять своєї точки зору

Електорат Тимошенко найбільш упевнений у своєму виборі кандидата в президенти 

Електорат лідерки партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко має найбільший рівень визначеності в порівнянні з іншими кандидатами в президенти. Про це в ефірі програми «Нині вже» на Громадському заявила голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. Яременка Ольга Балакірєва.

За її словами, загалом в Україні рівень визначеності електорату дуже низький, тобто невелика кількість людей упевнена, що до виборів не змінить своєї думки.

«Насправді на сьогоднішній день, навіть незважаючи на високий рівень декларації, що люди підуть на вибори, вони досить невпевнено визначаються щодо своїх кандидатів. І по різних кандидатах рівень впевненості, що думка не зміниться, він коливається від 10% до 30% серед тих, хто вже обрав такого кандидата», — розповіла Балакірєва.

«В цьому сенсі найкраща ситуація в Юлії Тимошенко. Саме з точки зору електорату, який визначився і не змінить точки зору. Серед тих, хто зараз за неї готовий голосувати, близько 40% кажуть, що вони не змінять своєї точки зору, що їхній вибір остаточний», — сказала Балакірєва.

Соціологиня зазначила, що переважна більшість кандидатів має низький рівень стійкості електорату, найменший показник має електорат шоумена Володимира Зеленського та співака Святослава Вакарчука — тільки 10% їхніх прихильників заявили, що не змінять своєї думки.

Залишити відповідь