П’ятниця, 19 Квітня, 2024
InГаджетЦікаве

Facebook почав тестувати розділ “LOL” зі смішними відео та мемамі для підлітків

Facebook кілька місяців в секретному режимі розробляє новий розділ, орієнтований на підліткову аудиторію. Він називається LOL і містить смішні відео, GIF і меми. Про це повідомляє TJournal з посиланням на видання TechCrunch .

За даними видання, LOL знаходиться в стадії закритого бета-тесту. У ньому беруть участь приблизно 100 американських старшокласників. Вони підписали угоди про нерозголошення (NDA) і погодилися брати участь в тестуванні як в складі фокус-груп, так і наодинці зі співробітниками соцмережі.

Facebook, вже підтвердив розробку розділу з мемамі LOL, та його тестування серед невеликого числа американців. Для тестувальників LOL виглядає як заміна відеорозділу Watch, але в соцмережі уточнили, що це буде окрема стрічка. Представники компанії відзначили, що поки не вирішили, чи стане LOL окремою функцією всередині програми Facebook або її випустять в якості незалежного додатка.

Повідомляється, що в новій стрічці будуть такі категорії, як для вас, випадкове, школа, пранки, меми та знаменитості. Для кожної категорії алгоритми Facebook збирають найпопулярніший контент.

Як тільки користувачі починають прокручувати колекції або переглядати стрічку, включається “театральний режим” з автоматичним продовженням після закінчення відео. Ролики являють собою щось на кшталт довгих історій з Інстаграма: вони розділені на секції довжиною в кілька секунд, щоб його можна було швидко перегорнути.

На кожне відео можна відреагувати кнопками весело, нормально, і не весело. Під усіма секціями роликів є кнопка поділитися, також користувачі можуть завантажувати в LOL власний контент.

Як зазначили у виданні, нинішні підлітки частіше споживають і діляться контентом в різних видах “Історій”, тому у LOL є шанс повернути молоду аудиторію в соцмережу.

Facebook вже не в перший раз намагається привернути молоду аудиторію. Компанія випускала клони Snapchat, а в 2018 році запустила Lasso, яке копіювало ідею TikTok. Всі попередні спроби соцмережі були невдалими, а Lasso отримало тільки 10 тисяч завантажень за перші 12 днів.

Залишити відповідь