Вівторок, 14 Травня, 2024
Наука

Клімат планети може врятувати лише ядерна енергія

Щоб знизити парникові викиди і вберегти планету від глобального потепління, багато країн світу намагаються перейти на поновлювані джерела енергії

Для цього вони будують сонячні і вітряні електростанції, які займають величезну площу землі. Вчені вважають, що такі джерела не здатні запобігти кліматичній катастрофі настільки швидко, як це потрібно — концентрація вуглецю буде зменшуватися занадто повільно.

Таким чином, найкращою заміною сонячної і вітряної енергії вважається ядерна, і про це говорять як вчені, так і відомі особистості зразок Білла Гейтса.

Вчені вважають, що навіть якщо всі країни візьмуть приклад з Німеччини та впровадять більше джерел відновлюваної енергії, світу буде потрібно понад 150 років для нормалізації стану планети.

Також вчені відзначили, що для будівництва вітряних і сонячних електростанцій потрібна більша площа землі.

Світ має потребу в надійному джерелі електроенергії, який можна дуже швидко збільшити до величезних масштабів і забезпечити цілодобове енергопостачання, незалежно від погодних умов — і все це без збільшення загальної площі, призначеної для виробництва електроенергії. Гольдштейн (політолог) та Квіст (енергетик) вважають, що ядерна енергія відповідає всім цим вимогам. На їхню думку, помилкові побоювання, спричинені чорнобильською катастрофою, сильно зашкодили розвитку ядерної енергетики.

Вони підкреслили, що вибух Чорнобильської АЕС — єдина подібна катастрофа за останні 60 років, що забрала набагато менше життів, ніж інші виробничі аварії. Також вони вважають, що ядерна енергія виробляє настільки мало відходів, що їх можна помістити в банку від газованої води.

За активне використання ядерної енергії виступає навіть глава Microsoft Білл Гейтс. В своїх цілях на 2019 рік він прописав домовленість з урядом США про збільшення застосування ядерної енергії. У серпні 2018 року він оголосив про намір побудувати мініатюрні ядерні реактори TerraPower, але уряд не дав йому цього зробити з міркувань безпеки.

Залишити відповідь