Субота, 20 Квітня, 2024
Світ

Думка, що мігранти до Європи переносять заразні хвороби – стереотип

Значна частина мігрантів та біженців, які є ВІЛ-позитивними, отримують інфекцію після того, як прибувають до Європи

Доповідь Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) заперечує поширену думку, що біженці та мігранти приносять до Європи екзотичні заразні хвороби, повідомляє VOA.

Звіт базується на свідченнях з понад 13 000 документів. Він пропонує огляд здоров’я біженців та мігрантів, які складають близько 10 відсотків з майже 1 млрд населення європейських країн.

За даними опитування, мігранти та біженці, як правило, мають добре здоров’я, але через погані умови життя вони ризикують захворіти під час транзиту або перебування у країнах, які їх приймають. Доповідь твердить, що всупереч поширеній думці, ризик поширення інфекційних хвороб біженцями та мігрантами у країнах, що їх приймають, є дуже низьким.

“Біженці та мігранти, які приїжджають до Європи, не приносять з собою жодних екзотичних захворювань, жодних екзотичних інфекційних захворювань, – розповіла Якаб. Хвороби, які мають біженці – ті самі, що вже поширені у Європі. Окрім того, ми маємо дуже хороші програми профілактики та боротьби з цими захворюваннями. Це стосується як туберкульозу, так і ВІЛ-СНІДу”,- повідомляє регіональна директорка ВООЗ для Європи Сюзанна Якаб.

Залишити відповідь