П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Суспільство

Відомо про нові способи покарання учнів за булінг в українських школах

В Україні вступив в силу закон про протидію булінг

Тепер за цькування інших дітей в навчальних закладах, тобто за шкільний булінг, призначені конкретні покарання.


У законі булінг визначений як «дії учасників процесу освіти, які полягає в фізичному, психологічному, економічному і сексуальному насильстві». При цьому міг причиняться шкоди фізичному та психічному здоров’ю.

За булінг тепер накладатимуть штраф на суму від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, або примусові громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Якщо цькування була груповий або повторилася протягом 1 року після накладення адміністративного штрафу, це тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 мінімумів або громадські роботи від 40 до 60 годин.

За булінг, вчинений неповнолітніми у віці від 14 до 16 років, будуть покарані штрафом батьків в розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, його можуть замінити громадські роботи на строк від 20 до 40 годин.

Також за неповідомлення про цькування каратимуться керівники навчальних закладів – їм загрожує або штраф від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів, або виправні роботи на строк до 30 днів з обов’язковим відрахуванням до 20% заробітку.

Всі прояви булінгу повинні викладатися тепер у відкритий доступ.

Залишити відповідь