П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

Армія РФ проводить масові навчання у акваторії Чорного моря

Російська армія проводить масштабні військові навчання у Чорному морі

У них задіяні дві тисячі осіб, а також – ракетні, протичовнові кораблі, підводні човни, нейтральні сили флоту, допоміжні й рятувальні судна, літаки й вертольоти морської авіації.

Низка російських кораблів вийшла в море з метою перевірки бойової готовності, передає прес-служба Чорноморського флоту РФ.

На першому етапі перевірки кораблі при виході з пунктів базування у складі тактичних груп проведуть навчання з протиповітряної оборони, в ході якого відпрацюють виявлення, захоплення і супровід повітряних цілей.

Окрім цього, російські військові вдпрацьовуватимуть передачу вказівок для ефективного застосування озброєння по умовному повітряному противнику, в ролі якого виступлять екіпажі літаків Су-24 і СУ-30СМ морської авіації і ППО флоту.

Зазначимо, що після анексії Криму Росія регулярно проводить військові навчання на окупованому півострові та поблизу нього, у акваторіях Чорного і Азовського морів. А наприкінці 2018 року Росія почала масово стягувати військову техніку на територію окупованого півострова.

На масове стягнення Росією озброєння до Криму 18 грудня 2018 року відреагувала Генасамблея ООН. Там прийняли запропоновану Україною резолюцію про проблему мілітаризації Росією Криму та акваторій Азовського і Чорного морів. Документ закликає Росію, як державу-окупанта, вивести свої війська з півострова і невідкладно завершити тимчасову окупацію української території.



Залишити відповідь