П’ятниця, 29 Березня, 2024
Кримінал

Кіберполіція встановила хакера, який вчинив MITM-атаку на активіста

Працівники кіберполіції викрили студента одного із технічних університетів Києва у незаконному втручанні в роботу комп’ютерних мереж, тобто у так званій MITM-атаці. Наразі вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.

Про це повідомляється на офіційному сайті Кіберполіції України.

Працівники Департаменту кіберполіції встановили, що 20-річний чоловік, використовуючи спеціалізований пристрій, отримав віддалений доступ до мережевого обладнання, яке використовував активіст одного зі столичних вишів.

Зловмисник намагався інфікувати комп’ютерну техніку студента шкідливим програмним забезпеченням. Для цього він блокував доступ жертви до мережі інтернет та маскував свої дії під виглядом оновлення програмного забезпечення роутера. У результаті інфікування зловмисник намагався отримати повний доступ до комп’ютера жертви.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група столичної поліції та працівники кіберполіції. У зловмисника вилучено ноутбук, спеціалізоване обладнання для віддаленого доступу, пістолет ПМФ-1, а також пристрій для виявлення прихованих камер та жучків.


Залишити відповідь