Середа, 24 Квітня, 2024
Політика

США домовилися з “Талібаном” про виведення військ з Афганістану

Представники Сполучених Штатів Америки і радикального руху “Талібан” в ході переговорів в Катарі домовилися вивести іноземні війська з Афганістану

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Як повідомляється, сторони допрацювали положення, які будуть включені в проект договору про припинення війни в Афганістані. США і “Талібан” погодили висновок іноземних військових з Афганістану через 18 місяців після підписання договору.

Представники “Талібану” заявили, що Афганістан перестане бути базою для бойовиків з терористичних угруповань “Ісламська держава” і “Аль-Каїда”, які нападають на військових США і їх союзників.

За даними джерел Reuters, таліби затвердять графік припинення вогню в країні, але почнуть переговори з афганськими властями тільки після підписання угоди.

Крім того, сторони домовилися про обмін полоненими, скасування США міжнародної заборони на пересування деяких лідерів “Талібану”, а також про перспективу створення тимчасового афганського уряду після припинення вогню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 21 січня в результаті нападу бойовиків радикального руху “Талібан” на комплекс військових в афганській провінції Вардак загинули понад 126 співробітників служби безпеки Афганістану.

Днем раніше, 20 січня, в Афганістані через вибух бомби під час руху колони губернатора південної провінції Логар загинуло щонайменше 8 силовиків.

Залишити відповідь