Субота, 20 Квітня, 2024
Україна

У ВР подано петицію про легалізацію медичного канабісу в Україні

На сайті Верховної Ради зареєстрували петицію з вимогою законодавчо врегулювати використання канабісу для науки та медицини в Україні

Зараз близько двох мільйонів людей в Україні потребують лікування препаратами на основі канабісу, і законодавче врегулювання доступу пацієнтів до таких ліків дасть змогу припинити їхні страждання і захистити право громадян на доступ до сучасного та ефективного лікування, йдеться в петиції.

Також у петиції вимагають почати дослідження канабісу, зокрема «для розробки, клінічних досліджень та державної реєстрації дієвих лікарських засобів чи протоколів лікування, що передбачають використання продуктів з вмістом канабіноїдів».

Підписати петицію можна за посиланням. Менш ніж за добу вона зібрала майже 900 підписів. Свої підписи також поставили 16 благодійних фондів та громадських організацій, що працюють із важкохворими. Щоб документ розглянули у Верховній Раді, потрібно набрати 25 тисяч підписів до 30 квітня. 

З допомогою канабісу лікують хронічний біль, епілепсію, анорексію, посттравматичний синдром, захворювання імунної системи, артрит і ревматизм, астму, хворобу Альцгеймера, хворобу Паркінсона, діабетичну нейропатію та інші недуги. 

В Україні заборонене як вживання препаратів на основі канабісу, так і дослідження коноплі. За це передбачена кримінальна відповідальність.

Залишити відповідь