Субота, 20 Квітня, 2024
Культура

У Києві до дня закоханих покажуть відому постановку «Ромео і Джульєтта»

В Києві у Національній опері буде представлена відома постановка Анатолія Шекери «Ромео і Джульєтта»

До Дня закоханих представлять виставу «Ромео і Джульєтта», яка прикрашає київську афішу з…1971 року! Знамениту постановку, яка є візитівкою Національної опери, поставив знаменитий хореограф Анатолій Шекера на музику Сергія Прокоф’єва.

1991 р. цей балет рішенням ЮНЕСКО визнали кращою інтерпретацією шекспірівського твору і нагородили медаллю. Уже виросло кілька поколінь танцівників і хореографів, які пройшли шекерівський майстер-клас, а творчість Анатолія Федоровича прославила нашу країну й українську балетну школу. Він знайшов свою виразну танцювальну «мову». Багато років А.Ф.Шекера був головним балетмейстером Київського театру опери і балету ім. Т. Шевченка (нині Національна опера України), а артисти й досі відшліфовують свою майстерність саме на постановках майстра не тільки у нашій країні, а й за кордоном, зокрема Хорватії, Туреччині та Македонії.

14 лютого головні партії в легендарному балеті виконають: Владислав Ромащенко (Ромео), Ольга Голиця (Джульєтта), Дмитро Чоботар (Тібальд), Костянтин Пожарницький (Меркуціо) та ін.

Залишити відповідь