Четвер, 28 Березня, 2024
Мистецтво

У NAMU триває перша виставка Флоріана Юр’єва

У Національному художньому музеї триває перша виставка Флоріана Юр’єва

До складу кураторської групи увійшли Дарина Якимова, Олексій Биков, Олександр Бурлака і Павло Величко, експозицію формували за участю Флоріана Юр’єва. Допомагала з організацією спільнота #savekyivmodernism (тобто «врятувати київський модернізм»), серед тих, хто підтримав проект — Державна наукова архітектурно-будівельна бібліотека імені Володимира Заболотного, меценатський клуб NAMU «Леви музею».

Виставка розміщується у двох залах, в яких розкриваються три напрями роботи Флоріана Юр’єва. В окремому залі представлені архітектурні та скульптурні проекти — як втілені в життя, так і ті, що залишилися на папері. У другому залі розповідається про музичні інструменти та живописні експерименти Флоріана Юр’єва. Більшість творів для виставки надав сам автор, деякі взяли з приватних колекцій Сергія Сиротіна та Анатолія Баженова.

Над архітектурою експозиції працювали Олексій Биков, Павло Величко та Олександр Бурлака.

«Вітаю нас усіх із тим, що ми — свідки Флоріана Ілліча, — із захватом каже Олексій Биков. — Наша група архітекторів хотіла зробити певний наголос саме на архітектурній діяльності Флоріана Юр’єва. По-перше, ми з ним більше професійно познайомилися та почали співпрацювати саме під час бієнале, яка відбувалась у «тарілці» на «Либідській». Це сталося, коли з’ясувалось, що починається нова забудова, котра дуже шкодить архітектурі цього ансамблю. Ми почали розробляти свій архітектурний проект, який можна побачити в експозиції».

Залишити відповідь