Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

5 лютого відбудеться Всеукраїнська акція #STOP_SEXтинг

У межах акції МОН разом із Уповноваженим Президента з прав дитини Миколою Кулебою закликали вчителів провести урок для учнів 7-11 класів на тему «Інтимні селфі в Інтернеті – жарт чи небезпечний ризик?».

Про це повідомляється на сайті МОН.

Батьки також можуть приєднатися до акції та поговорити з дітьми про ризики надсилання своїх інтимних фотографій.

Щороку в Україні зростає кількість дітей, які отримують доступ до мережі Інтернет. Разом із тим збільшується кількість злочинів сексуального характеру щодо дітей в онлайн-просторі – онлайн-грумінг та вимагання. Налагоджуючи довірливі стосунки з дитиною та використовуючи фейкові акаунти в соціальних мережах, злочинці вимагають у дитини інтимні фотографії та шантажують її, погрожуючи розіслати фото знайомим, вимагають більш інтимні матеріали, гроші чи приватні інтимні зустрічі.

«Наша мета – захистити дітей від сексуальних ризиків. Сьогодні ми не можемо їх сховати під ковпаком та ізолювати від шкідливої інформації. Однак ми маємо говорити із ними, розповідати про складні теми, будувати довіру. Окрім цього, дорослі також часто потребують більшої обізнаності, тому ми просимо усіх максимально поширити оприлюднену тематичну інформацію», – зазначила Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Залишити відповідь