Четвер, 28 Березня, 2024
Війна

Україна запланувала проведення 4 навчань з бойовою стрільбою з зенітно-ракетних комплексів

Україна проведе масштабні стрільби з «Буків» і С-300 поблизу Криму

Міністерство оборони України запланувало на 2019 рік проведення чотирьох навчань з бойовою стрільбою з зенітно-ракетних комплексів і зенітно-ракетних систем. Про це повідомила прес-служба міністерства.

Перші стрільби зенітних ракетних комплексів відбудуться вже в лютому на полігоні «Ягорлик» в Херсонській області поблизу Криму. У стрільбах будуть задіяні зенітно-ракетні комплекси «Бук-М1», ЗРС С-125, С-300П / ПО / В1. Обстановка буде максимально наближена до бойової.

«Першочергова увага традиційно буде приділятися бойовим стрільбам. Плануємо провести ще більш масштабні, ніж в минулому році, навчання. Йдеться про бойові стрільби зі зведеними зенітними ракетними полками «Бук-М1» і «С-300П». Дивізії «трьохсоток» викличуть в район виконання навчально-бойових завдань раптово, зі штатним озброєнням і військовою технікою. Звичайно, обстановка буде виглядати більш ніж реалістично. А саме це і є основним завданням», – розповів начальник зенітних ракетних військ України Юрій Ставський.

У командуванні наголосили, що це пов’язано з погрозами з боку Росії, яка продовжує мілітаризацію Криму і стягує все більше авіаційного озброєння на аеродроми поблизу кордону з Україною.

Залишити відповідь