Середа, 24 Квітня, 2024
Мистецтво

На аукціоні в Нюрнберзі представили п’ять картин Гітлера

На аукціоні в Нюрнберзі не змогли продати п’ять картин, автором яких вважають рейхсканцлера нацистської Німеччини Адольфа Гітлера

Потенційні покупці відмовляються придбати роботи через високі ціни і сумнівів в достовірності, пише The Guardian.

Серед картин, представлених на аукціоні, були акварельні пейзажі з видом на Відень, Нюрнберг, а також зображення плетеного крісла зі свастикою, яке імовірно належало Гітлеру. Стартові ціни картин становили від 19 до 45 тисяч євро. За кілька днів до початку аукціону кілька картин зняли з лотів за підозрою в підробці.

The authenticity of the watercolours attributed to Hitler has been questioned.

Представники аукціону Weidler відмовилися коментувати причини відмови покупців придбати картини, проте припустили, що роботи можуть продати пізніше.

На початку 1900-х Гітлер намагався вступити в художню школу і Віденську художню академію, однак не здав іспити. Він працював в Австрії як академічний художник.

The Guardian відзначає, що продаж картин Гітлера сприймається неоднозначно в зв’язку з тим, що колекціонери готові платити високі ціни за пов’язані з нацистським минулим Німеччини роботи.

A wicker armchair bearing a swastika and presumed to have belonged to Adolf Hitler was also part of the auction on Saturday.

Залишити відповідь