П’ятниця, 29 Березня, 2024
Суспільство

Зоозахисники та поліція врятували тварин, що перебували в жорстоких умовах приватного зоопарку

З приватного “зоопарку смерті” на Донеччині врятували ведмедів та левів

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища у супроводі співробітників поліції та зоозахисників забрали зі скандально відомого приватного звіринця “Парк покровського періоду” п’ятьох останніх ведмедів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

“Ветеринарні лікарі неодноразово оглядали тварин та підтверджували, що їх утримують у неналежних умовах, котрі несуть загрози для їхнього життя. Як відомо, 1 лютого невідомі особи не дозволили зайти екологічним інспекторам територіального органу Державної екологічної інспекції України, ветеринарам та зоозахисникам на територію звіринцю для здійснення перевірки”, – йдеться в повідомленні міністерства.

Це стало підставою для звернення до Національної поліції України, яка в рамках кримінального провадження за фактом жорстокого поводження з тваринами у приватному зоопарку звернулася до суду із клопотанням про накладання на них арешту.

Загалом зі звіринця в Покровську вилучено 11 ведмедів та 5 левів, тварин перевезено до місць тимчасового перебування.

Тварини утримувалися у тісних клітках, холоді та антисанітарних умовах.

Ведмедів планується перевезти до Національного природного парку “Синевир”, що розташований у Міжгірському районі Закарпаття, де діє єдиний в Україні та найбільший в Європі Центр реабілітації бурого ведмедя.

Залишити відповідь