П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Війна

Охорона на Чорному морі та Азові посилюється

Морська охорона посилює контроль за державним кордоном України

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.  

Кораблі і катери Морської охорони забезпечують супровід суден закордонного прямування від їх заходу у територіальне море України до моменту прибуття в порт призначення.

“Це значно посилює режимні заходи з метою виключення спроб незаконного підходу до суден маломірних плавзасобів, здійснення інших протиправних дій у територіальному морі України”, – йдеться у повідомленні.

За результатами роботи оперативно-розшукових підрозділів Морської охорони спільно з представниками відділів прикордонної служби Азово-Чорноморського та Південного регіональних управлінь серед членів екіпажів іноземних суден виявлено 11 громадян України та 1 громадянина РФ, які порушили порядок в’їзду-виїзду з тимчасово окупованих територій.

 “Громадян України притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу 1700 грн на кожного. Громадянину Росії заборонено в’їзд в Україну терміном на 3 роки”, – йдеться в повідомленні. 

Силовики вивчають імовірність причетності окремих осіб до відповідної організованої діяльності щодо порушення прикордонного законодавства.

Залишити відповідь