П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Світ

Росія скликала засідання ООН щодо ситуації в Україні

У Постійному представництві України при ООН зазначили, що реальною метою цієї ініціативи є відволікти увагу від першого комплексного обговорення в Генасамблеї ООН російської агресії проти України

Завтра, 12 лютого, з ініціативи Росії відбудеться засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

“12 лютого відбудеться засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні на прохання Російської Федерації. Задекларований привід – четверта річниця підписання Мінських домовленостей”, – зазначив він.

Водночас, Ніколенко закликав не поспішати “вірити в те, що Росія почала палко перейматися Мінськими угодами, в яких вона досі не виконала жодного пункту”.

“Справа в тому, що це – чергова “димова завіса”, метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній Асамблеї ООН російської агресії проти України. Спеціальне засідання заплановане на 20 лютого – в п’яту річницю початку конфлікту – в рамках нового пункту порядку денного Генасамблеї, який провела Україна у вересні минулого року”, – зазначив речник.

Залишити відповідь