Четвер, 25 Квітня, 2024
Суспільство

Інститут масової інформації зафіксував 16 порушень свободи слова у січні

Експерти Інституту масової інформації у січні зафіксували в Україні 16 випадків порушень свободи слова, 11 з яких пов’язані з фізичною агресією

Про це повідомляє ІМІ за результатами щомісячного моніторингу «Барометр свободи слова».

“Основними порушеннями прав журналістів стали випадки перешкоджання – сім та обмеження доступу до публічної інформації – три випадки”, – йдеться у повідомленні.

Порушення сталися в дев’яти регіонах країни. Лідером з порушень у січні стало місто Київ, по два випадки зафіксовано на Миколаївщині, Одещині, Херсонщині, Закарпатті та Запоріжжі.

Зазначається, що порушували право журналістів на професію приватні особи, місцева влада та депутати а також представники судової влади та виконавчої гілки влади.

Також у січні експерти ІМІ зафіксували по два випадки побиття, нападів і погроз. Погрожували журналістам під час фізичного контакту і через соцмережу Facebook. Напади сталися в Києві та області. Постраждали, зокрема, журналісти “СтопКору” та “Ділового Переяслава”.

Крім того, по одному випадку зафіксовано судового позову проти ЗМІ та нападу на офіс ЗМІ.

Таким чином, з початку року ІМІ зафіксував 7 випадків перешкоджання, 3 – доступу до інформації, 2 випадки побиття та 2 випадки погроз.

Залишити відповідь