П’ятниця, 19 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 14 лютого

Концерт Vacuum до Дня закоханих

Дебютний сингл зірок поп-естради 90-их I Breathe донині серед супер-хітів світового масштабу. Вони відзначилися співпрацею з Garu, Тарією Турунен та іншими артистами.

VACUUM увірвались на міжконтинентальну музичну арену як епатажне сінті-поп тріо Маттіаса Ліндблума, Александра Барда та кібер-жінки Марини Шипченко. Сьогодні VACUUM – це творча співпраця артиста та музичного продюсера Маттіаса і композитора Андреса Вальбека. В репертуарі чарівні та ліричні пісні.

На концерті гурт виконає улюблені хіти та новинки.

Час: 20.00.

Місце: Caribbean Club (вул. Симона Петлюри, 4).

Вартість: від 490 грн.

Відкриття виставки Олександра Ройтбурда «День закоханих»

Виставка Олександра Ройтбурда «День закоханих» представить нову серію робіт художника, присвячених темі кохання.

Ця серія є своєрідним логічним продовженням попередньої під назвою «Копії для підміни», що постала реакцією Ройтбурда на безпідставні звинувачення у намірі підмінити колекцію Одеського художнього музею, директором якого начебто саме для цього він і став.

Серія «копій» дійсно з’явилася, але дещо несподіваною. Замість точного відтворення глядачі побачили «супрематичні алюзії», що водночас і звели нанівець звинувачення, і підтвердили гармонійне поєднання директора державного музею і художника-постмодерніста в одній особі.

Важливий елемент у роботах-«копіях» – умовність, або навіть відсутність облич у героїв та героїнь із видатних полотен, що входять до колекції музею. Послідовне запозичення «абстрактного каркасу» з «Селянських циклів» Малевича доповнилося іронічною впевненістю: хтось різниці навіть і не помітить, а sapienti sat.

Але остання робота із цієї серії і перша у Дні закоханих – із чітко прописаним обличчям самого Ройтбурда. 31 грудня художник (за щорічною традицією) написав автопортрет – парафраз на чергову картину з музейної колекції, «Алегорію живопису» невідомого художника ХІХ століття. Заклякла та вимушена поза алегорії в переосмисленні сучасного художника набуває очікуваної самоіронічності та не зовсім очікуваного розгортання теми кохання. Так, митець-алегорія – це герой-коханець, представлений на початку умовного сюжету.

У серії «День закоханих» розповідається гіпертекстова історія кохання. Історія довжиною в день, у ніч, або в нескінченність. У ній є спокуса, відвертий еротизм, страждання, пожертва, флірт і романтичність, пропущені крізь призму світового мистецтва. Інакше й бути не могло, адже життя коротке, мистецтво вічне, а кохання… воно різне.

Час: 19.00.

Місце: Shcherbenko Art Centre (вул. Михайлівська, 22в).

Вартість: вхід вільний.

Концерт Years & Years

Британське поп-тріо Years & Years вперше виступить в Україні.

Years & Years – це Оллі Александер, Майкі Голдсворті та Ерме Тюркмен. Вони утворилися в 2010 році, коли Голдсворті переїхав з Австралії до Лондона і познайомився з Ноелем Ліманом, Олівером Сурбією, Ерме й Оллі. Через три роки Ноель і Олівер відсіялись, а Years & Years продовжили як тріо

У 2012 році Years & Years випускають дебютний трек «I Wish I Knew». Протягом трьох років виходить один хітовий сингл за іншим, які увійшли до складу дебютника «Communion», який став платиновим у Великій Британії.

У липні 2018-го хлопці випустили другий альбом «Palo Santo». Створення зайняло три роки. За цей час гурт пережив тиск із боку лейблу, який вимагав ще один альбом, у якому будуть «золоті хіти». Тому хлопці трохи видозмінили звучання, покликали крутого продюсера Грега Керстін (Adele, Liam Gallgaher, Foo Fighters, Beck) і зробили концептуальну платівку.

Уся хитрість «Palo Santo» полягає в тому, що тут є хіти, але водночас альбом звучить як цілісна історія. Тут закладені не тільки глобальні, зрозумілі сенси, а й особисте життя Оллі, починаючи з 13 років – буллінг із боку однокласників, депресія, харчові розлади і неприйняття його гомосексуальності.

Цей альбом гурт і представить Україні.

Час: 19.00.

Місце: Stereo Plaza (просп. Лобановського, 119).

Вартість: 990 – 2490 грн.

Кінопокази «Музейний вікенд»

KyivMusicFilm та Культурний центр «Кінотеатр Київ» влаштовує «Музейний вікенд», який познайомить вас із найяскравішими постатями світу мистецтва, серед яких Караваджо, Пікассо, Клімт і Шіле.

Під час показів ви відвідаєте величний Лувр, Галерею Уффіці, музей Прадо, галерею Бельведер, Нью-Йоркський МоМА та інші знакові місця, де зберігаються найцінніші роботи героїв фільмів. На декілька годин ви поринете у часи, коли жили та творили художники та краще зрозумієте їхні думки та переживання, які надихнули митців на майбутні шедеври.

14 лютого – «Клімт і Шіле».

15 лютого – «Караваджо: Форма темряви».

16 лютого – «Гітлер проти Пікассо».

Час: 19.00.

Місце: Кінотеатр «Київ» (вул. Велика Васильківська, 19).

Вартість: 150 грн.

Bogdan Gumenyuk Quartet із програмою «Tribute to Chet Baker»

У свято всіх закоханих, зі сцени 32JazzClub прозвучить триб’ют-програма Чета Бейкера – автора відомої романтичної пісні «My Funny Valentine» та інших хітів у стилі кул-джаз.

Цього вечора для вас гратиме Квартет Богдана Гуменюка – колектив відомого в Україні і за її межами саксофоніста і композитора. Нещодавно він записав свій перший альбом в якості лідера в Нью-Йорку з такими всесвітньо відомими музикантами, як Louis Perdomo, John Swana, і Mark Whitfield jr.

Склад:

Bogdan Gumenyukенюк – вокал, саксофон, флейта

Ілля Єресько – рояль

Христина Кирик – контрабас

Тарас Козак – барабани

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 500 грн.

Театралізована екскурсія «Велике кохання видатних українців»

З нагоди «Дня закоханих» музей запрошує на вже традиційну вечірню театралізовану екскурсію з каганцями «Велике кохання видатних українців».

Під час театралізованої екскурсії її учасники дізнаються, які наслідки мало змагання за руку й серце прекрасної «степової Єлени» між Богданом Хмельницьким та Даніелем Чаплинським. Дізнаються про турботи і складну долю дружини Тимоша Хмельницького – Розанди Лупул, довідаєтеся про заборонене кохання Івана Мазепи і його юної похресниці Мотрі Кочубеївни. Справжніми одкровеннями стануть особисті любовні історії Виговського та Розумовського.

Час: 19.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 150 грн.

Показ фільму «Храми культури»

Храми культури – це новаторський документальний проект Віма Вендерса. Над фільмом працювали шість відомих режисерів, і кожен розповів про один із сучасних храмів культури, застосувавши власний стиль та художній підхід. Робота включає шість частин: Центр Помпіду, Берлінська філармонія, Оперний театр Осло, Російська національна бібліотека, Хальденська в’язниця та Інститут Солка.

Режисери наділяють кожну будівлю власним характером і дозволяють глядачеві побачити людське життя з перспективи мовчазної будівлі. «Храми культури» – це спостереження за тим, як архітектурні пам’ятки впливають на світогляд своїх відвідувачів і охороняють їхню колективну пам’ять.

У проекті взяли участь Вім Вендерс (Німеччина), Міхаель Ґлавоггер (Австрія), Мікаель Мадсен (Данія), Роберт Редфорд (США), Марґрет Олін (Норвегія) та Карім Айнуз (Німеччина/Бразилія).

Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Режисери: Роберт Редфорд, Марґрет Олін, Карім Айнуз, Вім Вендерс, Міхаель Ґлавоггер, Мікаель Мадсен

Німеччина, Данія, Норвегія, Австрія, Франція, США, Японія / 2014 / 165’

Час: 19.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 100 грн.

Концерт «Love Story in Paris»

Ексклюзивна атмосфера від неперевершеної співачки Наталі Пічкур у супроводі живих інструментів. Подаруйте коханим концерт у стилі «французький шансон»!

Час: 19.00.

Місце: Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського (вул. Хрещатик, 50б).

Вартість: 300 – 600 грн.

Лекція «Роль технічного прогресу у визначенні майбутнього людства»

Ми часто уявляємо майбутнє як масштабоване та спроектоване на завтрашній день сьогодення. Згадаймо лишень фантастику 1960-80-х: візіонери описували доступні космічні польоти, освоєння людьми інших планет, зображували телепортацію і цілющі промені – однак не мали жодного уявлення про відновлювану енергію та мікровидобуток електрики.

Так і ми: уявляємо майбутнє як розвинену демократію зі штучним інтелектом, повальним ЗОЖем, генетичними чудесами та еко-поселеннями, оснащеними нанотехнологіями, та рай за Курцвейлом. Та чи не є це усього лише відображенням нашої з вами дійсності?

Євген Пілецький – кандидат філософських наук, когнітивний психолог, популяризатор науки, ведучий футурологічної програми «Щоденне завтра» на Радіо НВ.

Це перша подія лекторію до виставки Future Generation Art Prize 2019. Місце проведення – 4-ий поверх Pinchukartcentre, експозиційний простір виставки виставки Future Generation Art Prize 2019.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Авторська екскурсія «Рукописна та друкована книга давньої України»

Музей запрошує на презентацію авторської екскурсії Доктора історичних наук, доцента Михайла Довбищенка.

Після короткого огляду писемної традиції на теренах нашої держави в античну добу висвітлюється питання про зародження писемності на землях Київської Русі. На екскурсії будуть порушені теми функціонування найважливіших центрів книгописання, діяльності давньоруських книжників, мистецького оформлення рукописних книг тощо. Окремо буде висвітлено питання початків книгодрукування в Україні, діяльності провідних друкарень та видавців литовсько-польської доби.

Час: 12.00.

Місце: Музей книги і друкарства України (вул. Лаврська, 9).

Вартість: вхід за музейним квитком.

Залишити відповідь