Вівторок, 23 Квітня, 2024
Кримінал

Поліція затримала чоловіка, який грабував школярів

Раніше судимий зловмисник обґрунтовано підозрюється у скоєнні трьох тяжких злочинів. Під час затримання зловмисника, котрий чинив опір, постраждав правоохоронець, який отримав закритий перелом ноги. За даним фактом розпочаті кримінальні провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

До чергової частини Шевченківського управління звернулися батьки, які вказували, що у їхніх дітей невідомий відбирав мобільні телефони.

Поліцейські встановили, що чоловік скоював злочини, коли діти поверталися зі школи додому.

«Ми провели комплекс оперативно-розшукових заходів. У результаті встановили зловмисника, це – 22-річний мешканець Шевченківського району столиці, раніше судимий за скоєння грабежів», – повідомив начальник відділу поліції №2 Шевченківського управління поліції Олександр Дибов.

Помітивши правоохоронців, зловмисник намагався втекти і чинив опір. При цьому поліцейського, який намагався його наздогнати, чоловік штовхнув, у результаті чого той впав і отримав перелом ноги.

Співробітники карного розшуку з’ясували, що він причетний щонайменше до трьох пограбувань на території Шевченківського району міста Києва, тож правоохоронці перевіряють його причетність до вчинення інших злочинів.

Слідчі розслідують кримінальні провадження за ч. 2 ст. 186 (Грабіж), ч. 2 ст. 342 (Опір працівникові правоохоронного органу) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Фігуранта затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому оголосили про підозру. Слідчий готує клопотання до суду про обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

Залишити відповідь