Середа, 17 Квітня, 2024
НаукаТехніка

InSight встановив бур на поверхню Марса

Посадкова платформа місії InSight за допомогою роботизованої руки успішно вивантажила на поверхню Марса інструмент HP3, який незабаром повинен пробурити п’ятиметрову свердловину в грунті Марса для вивчення теплових потоків

Про це повідомив N+1.

Старт нової автоматичної дослідницької місії InSight відбувся 5 травня 2018 року. Її основним завданням є дослідження внутрішньої будови Марса і геологічних процесів, що йдуть в його надрах. Посадка на поверхню Червоної планети сталася 26 листопада 2018 року в районі нагір’я Елізіум. Наукова навантаження апарату складається з декількох приладів, двох камер, датчика погоди і уголкового відбивача, повідомляється на сайті місії.

Інженери місії за допомогою 2,4-метрової роботизованої руки IDA, із закріпленою на ній камерою IDC, провели візуальний огляд посадкової платформи і зняли Селфі, а також обстежили робочу область на грунті поряд зі станцією, розміром чотири на два метри, яка призначена для розміщення основних наукових інструментів місії.

Пристрій HP3 було розміщено на поверхні Марса, в 1,5 метрах від посадочної платформи в межах робочої області, вільної від каменів. Він є другим основним науковим інструментом місії, яке призначене для вимірювання теплових потоків в марсіанському грунті.

Залишити відповідь