Четвер, 25 Квітня, 2024
Політика

Через Brexit у ЄС готують заходи для пом’якшення серйозного порушення повітряного сполучення

Ці права будуть залежати від надання еквівалентних прав Британією і за умови дотримання нею умов, які забезпечують чесну конкуренцію.

Про повідомляє прес-служба Ради ЄС.

“Сьогодні в Комітеті постійних представників Ради посли країн-членів затвердили мандат головуючої Румунії на переговори з Європарламентом щодо пропозиції, яка дозволяє британським ліцензованим перевізникам надавати послуги повітряного транспорту між Британією і рештою 27 держав-членів”, – йдеться в повідомленні.

Якщо в результаті Brexit авіаперевізник, який має ліцензію на експлуатацію, видану державою-членом ЄС, перестане відповідати вимогам ЄС, він буде мати можливість до 26 жовтня 2019 року повністю це виправити, – уточнюють в інформації.

“Спеціальне положення забезпечуватиме право і надала виконувати регулярні рейси в рамках зобов’язань за державним обслуговування до 26 жовтня 2019 року, з тим, щоб забезпечити безперервність державних послуг, поки національні органи влади вносять необхідні зміни”, – повідомляє Рада ЄС.

“Щоб мати можливість скористатися цим винятком, у авіаперевізників буде два тижні з моменту набуття чинності правила, щоб представити точний і повний план з викладенням заходів, спрямованих на досягнення повної відповідності вимогам, найпізніше з 27 жовтня 2019 року”, – зазначено в повідомленні.

Залишити відповідь