Вівторок, 16 Квітня, 2024
Події

У Чорне море зайде німецький корабель НАТО

У Чорне море увійде флагман Постійної протимінної групи НАТО №2 – Standing NATO Mine Countermeasures Group Two (SNMCMG2) – плавбаза ВМС Німеччини FGS Werra (А 514).

Про це повідомила моніторингова група “Майдану закордонних справ”, Інституту Чорноморських стратегічних досліджень та редакції BlackSeaNews у Facebook.

“15.02.2019 о 07:45 до протоки Босфор курсом на Стамбул увійшов флагман SNMCMG2 – німецький корабель комплексного постачання FGS Werra (А 514) типу “Ельба”, – йдеться у повідомленні.

Приблизно о 08:15 корабель пришвартувався в Стамбулі у військового причалу на мисі Сарайбурну. Німеччина очолила SNMCMG2 в січні 2019 на ротаційній основі. Шість плавбаз типу “Ельба” (проект 404) призначені для мобільного забезпечення в море ракетних катерів і торпедних катерів і тральщиків в зоні відповідальності національних військово-морських сил.

“Основними завданнями цих суден є ремонт, відновлення і діагностика техніки і зброї, забезпечення кораблів паливно-мастильними матеріалами, продовольством, боєприпасами і спорядженням, а також при необхідності електроенергією”, – йдеться  у повідомленні.

А особливістю плавбаз типу “Ельба” є використання змінних контейнерних модулів, склад яких залежить від характеру бойової діяльності забезпечуваних кораблів. 

Залишити відповідь