Середа, 24 Квітня, 2024
Суспільство

Українських дітей намагалися незаконно вивезти за кордон

Вивезти дітей намагалися їхні мами, які для перевірки документів на дітей 2 і 4 років, надали прикордонникам доручення з ознаками підробки

Протягом доби, вдень 15 лютого і в ніч на 16 лютого, прикордонники зафіксували два випадки, коли дітей намагалися незаконним шляхом вивезти за кордон.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Спробі незаконного вивозу двох дітей за кордон завадили прикордонники Мостиського та Чернівецького загонів в пунктах пропуску “Шегині” та “Порубне”.

“Жінок разом з дітьми і повідомленням про виявлення ознак правопорушень, передбачених ст. 358 КК “Підробка документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів” передано в Національну поліцію “, – повідомили прикордонники.

Якщо ваша дитина виїжджає за кордон без батьків, або в супроводі тільки одного з них, при перетині кордону обов’язково потрібно мати відповідний нотаріально завірений дозвіл батьків (другого з батьків, який не виїжджає з дитиною).

Для оформлення такого документа слід звернутися до будь-якого українського нотаріуса, або ж, якщо батьки перебувають за кордоном, в консульські установи України.

Залишити відповідь