П’ятниця, 29 Березня, 2024
Світ

Білий дім розгляне зміну клімату як загрозу

Виконавчий указ про створення комітету з 12 членів вже розроблений

Президент США Дональд Трамп працює над створенням групи для вивчення питання впливу зміни клімату на національну безпеку країни. Як пише NYT, вже розроблений виконавчий указ про створення комітету з 12 членів, в який увійде і радник Білого дому Вільям Хаппер.

Газета підкреслює, що його погляди різко розходяться зі встановленим науковим консенсусом про те, що забруднення вуглекислим газом небезпечне для планети. Крім того, це питання вже досліджувалося за запитом уряду, а висновок полягав у тому, що зміна клімату впливає на нацбезпеку. 

«Зв’язок між наукою про клімат і національною безпекою ретельно вивчався впродовж більше десяти років на найвищих рівнях уряду США — вченими, міністерством оборони та розвідувальними органами — і всі ці дослідження переконливо довели, що різні аспекти зміни клімату впливають на національну безпеку», — сказав Майкл Оппенгеймер, професор геонаук і міжнародних відносин в Прінстоні.

NYT побоюється, що такі заходи Трампа можуть поставити під сумнів наукову сторону зміни клімату. Крім того, дії глави держави говорять про те, що він ігнорує висновки та рекомендації його власних розвідувальних і оборонних чиновників.

Залишити відповідь