Середа, 15 Травня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 24 лютого

Концерт Беz Обмежень, Арсена Мірзояна та Sonya Kay

Телеканал М1 спільно із клубом Atlas розпочинають серію концертів українських артистів. Перший концерт відбудеться за участі гурту «Беz Обмежень», Арсена Мірзояна та Sonya Kay. Їхні хіти лунають майже на всіх радіостанціях, а кліпи збирають тисячі переглядів на YouTube.

Арсен Мірзоян – український співак, автор текстів та музики. Наприкінці 2018 року Арсен завершив великий тур Україною. На рахунку співака два повноформатних альбоми, десяток кліпів та участь у найбільших українських фестивалях.

БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ – один з найяскравіших рок-гуртів української музики. У грудні 2018 року гурт зібрав солд-аут у київському Палаці Спорту на великому сольному концерті. Виступом гурт завершив тур Україною на підтримку четвертого студійного альбому «Буду з тобою!».

Sonya Kay – артистка, яка своїм творчим шляхом доводить, що для справжнього таланту не потрібні ані родинні зв’язки, ані владні покровителі. Лише нестримне бажання творити та працьовитість. Її пісні стають саундтреками до популярних телешоу, кліпи ротуються на всіх телеканалах країни, а творчість має тисячі прихильників по всій Україні.

Час: 18.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: від 350 грн.

 

Лекція «Творчість Кандинського, Малевича, Татліна»

Лекція пройде у межах циклу «Сторінки історії мистецтва». Олена Боримська детально розповість вам усе, що ви хотіли знати про мистецтво авангарду, і навіть більше.

Всі лекції супроводжуються візуальним рядом і сприятливою атмосферою!

Час: 13.00.

Місце: Нацiональний музей «Київська картинна галерея» (вул. Терещенківська, 9).

Вартість: повний квиток – 60 грн, пільговий квиток – 30 грн.

 

Концерт Lords of the Sound «Music Is Сoming»

Симфонічний оркестр Lords of the Sound за участю хору виконає музику із дивовижного світу фентезі, об’єднаних під однією тематичною назвою «Music is Coming».

Прозвучать саундтреки з культових кінокартин: «Гра Престолів», «Вікінги», «Месники», «Чудо-жінка», «Аліса в країні чудес», «Аватар», «Володар перснів», «Ван Хельсінг», «Хроніки Нарнії», «Варкрафт», «Астерікс та Обелікс», «Пірати Карибського моря», «Велика стіна», а також не обійдеться без найяскравіших представників фентезійних комп’ютерних ігор: Skyrim, World of Warcraft, Assassin’s Creed, Mortal Kombat, The Witcher, League of Legends.

Українські Lords of the Sound формують нове уявлення та репутацію поняття «оркестр». Проект стрімко розвивається і вже став відомим по всій Україні та за кордоном. Проводячи понад 50 концертів на рік, музиканти створюють нові програми, намагаючись охопити глядачів різного кола інтересів. Тим самим залучаючи, насамперед, молодь до сучасної класики та оркестрової музики.

У концерті візьмуть участь музиканти оркестру Lords of the Sound та хорова капела Academia.

Диригент: Віталій Саражинський.

Продюсер: Андрій Новаторов.

Час: 19.00.

Місце: Центральний будинок офіцерів Збройних Cил України (вул. Михайла Грушевського, 30/1).

Вартість: 140 – 950 грн.

 

Зустріч із фотографом Максимом Требуховим

У межах виставки «Архітектура. Громада. Час» відбудеться зустріч із фотографом Максимом Требуховим «Забудова. Документація. Опір».

Максим співпрацював із різними авторитетними міжнародними виданнями: Associated Press, Reuters, AFP; зараз є фотокором видання LB.UA.

«За час своєї творчої діяльності доводилось знімати дуже різноманітні події. Але незмінно важливими для мене залишаються теми соціального конфлікту в суспільстві, незаконної забудова міста та боротьби населення з тітушками. Ці теми зі мною вже понад 14 років і досі вони мене не відпускають, адже життя їх трансформує і вони просто переходять з однієї стадії в іншу».

Час: 14.00.

Місце: Мала галерея Мистецького арсеналу (вул. Лаврська, 12).

Вартість: вхід вільний.

 

Концерт «Вечір із музикою бароко»

У стінах Софії Київської у старовинній залі Хлібні прозвучать шедеври видатних композиторів італійського, німецького та австрійського бароко – Арканджело Кореллі, Джуліо Каччіні, Георга Філіпа Телемана та ін.

Зануритися в атмосферу надзвичайно цікавої, яскравої та екстравагантної епохи допоможуть старовинні інструменти віола да гамба та клавесин.

A.Corelli Trio sonata №1 op.2

G.Caccini «Amarilli mia bella»

A.Caldara Trio sonata in E min

G.P.Telemann Fantasia for violin solo

G.Legrenzi Trio sonata «La secca soarda»

D.Castello Sonata prima

H.Biber Rosary sonata «The Annunciation»

M.Uccellini Trio sonata «La Bergamasca»

G.Frescobaldi «Se l’aura spira tutta vezzosa»

Програма прозвучить у виконанні лауреата міжнародного конкурсу Ганни Булуй (скрипка, вокал), Любові Подик (скрипка), Тетяни Трегуб (віола да гамба), Паоли Прокопенко (клавесин).

Час: 17.00.

Місце: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24).

Вартість: 200 грн.

 

Лекція «Музична скриня: елітарний пристрій із ХІХ ст.»

Протягом майже всієї історії наші предки мали дуже обмежений доступ до музики, адже не володіли технічними засобами для її фіксування і відтворення.

У своїй лекції науковий співробітник музею Анатолій Бараннік розгляне основні етапи розвитку музичних скринь та продемонструє принцип їхньої роботи. Можна буде побачити малюнки перших музичних пристроїв, фото, аудіо й відео робочих екземплярів. Наостанок усі присутні зможуть ознайомитися з музичною скринею фірми Troll&Backer в експозиції НМІУ.

Час: 14.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 30 грн.

 

Акустичний концерт Sunrise під зоряним небом

Цього вечора power metal змінить важкий формат на акустичний. Гурт Sunrise зіграє особливу програму, що поєднається з яскравим повнокупольним шоу від Київського Планетарію, та здійснить музичну подорож між зірками та галактиками.

Час: 19.30.

Місце: Київський планетарій (вул. Велика Васильківська, 57/3)

Вартість: 200 – 350 грн.

 

Екскурсія «7 шедеврів греко-скіфського ювелірного мистецтва»

IV століття до н.е. відзначилося розквітом ювелірного мистецтва у Північному Причорномор’ї. Грецькі майстри на замовлення скіфських царів та жерців створювали різноманітні коштовні предмети: посуд, зброю, спорядження коня, особисті прикраси.

Кожен предмет вирізнявся ювелірною довершеністю, функціональною досконалістю, глибоким міфологічним наповненням. У наш час ці коштовності стали відомими завдяки розкопкам великих скіфських курганів із похованнями знаті та царів.

Секрети грецького художнього стилю та таємниці скіфських міфів розкриє для вас провідний науковий співробітник музею, археолог Юрій Полідович.

Час: 14.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 75 грн, реєстрація.

 

Концерт циклу «Життя композиторів в музиці і листах. Бетховен»

Цього року виповнюється 249 років від дня народження Людвіга ван Бетховена і 192 роки від дня його смерті. В авторському проекті Людмили Марцевич – циклі «Життя композиторів у музиці і листах» – прозвучать найвідоміші твори видатного німецького класика, зокрема його «Патетична» соната та «Апасіоната».

Крім фортепіанних сонат, прозвучить одна соната для скрипки і фортепіано. У дуеті із Людмилою Марцевич виступить один із найталановитіших скрипалів молодшого покоління Андрій Павлов.

Також у концерті візьмуть участь Олександр Рудько, який виступить із художнім словом.

Участь беруть:

Андрій Павлов (скрипка)

Олександр Рудько (художнє слово)

Програма:

Соната № 8 для фортепіано («Патетична») до мінор, тв. 13

Соната № 9 для скрипки і фортепіано («Крейцерова») ля мажор, тв. 47

Соната № 14 для фортепіано (Sonata quasi una Fantasia) до-дієз мінор, тв. 27 № 2

Соната № 23 для фортепіано фа мінор («Апасіоната»), тв. 57

Час: 19.00.

Місце: Національна філармонія України (Володимирський узвіз, 2).

Вартість: 70 – 250 грн.

Залишити відповідь