П’ятниця, 29 Березня, 2024
В КиєвіУкраїна

Майже 3 тиc. сімей учасників АТО отримають житло у Києві

Ветерани  антитерористичної операції та члени сімей загиблих киян-учасників АТО отримуватимуть житло за новою концепцією. Розрахована вона до 2024 року.  Документ презентував сьогодні профільний заступник голови КМДА Олександр Спасибко, інформує прес-служба КМДА.

Станом на сьогодні всього 2983 особи на обліку, які потребують поліпшення житлових умов. Із них 2797 учасників АТО, 151 особа з інвалідністю із числа учасників АТО, 35 членів сімей загиблих учасників АТО. Динаміка постановки на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов, продовжує утримувати тенденцію до росту упродовж 2014-2018 років, пріоритетно  за категорією «учасники антитерористичної операції». Разом із цим, упродовж 2014-2018 років забезпечено житлом тільки 369 осіб із вказаних категорій, зокрема: 100 учасників АТО, 174 особи з інвалідністю із числа учасників АТО, 95 членів сімей загиблих учасників АТО, – розповів заступник голови КМДА.

За словами Олександра Спасибка, навіть за умови збереження темпів реалізації та фінансування, для задоволення потреби усіх ветеранів, що перебувають на обліку, і без урахування динаміки постановки на облік необхідно більше 20 років.

Як пояснив заступник голови КМДА, обов’язково потрібні додаткові механізми для вирішення питання. Концепція містить 7 основних пропозицій, які мають різні джерела фінансування та у своєму комплексі дозволять досягти поставленої мети.

Серед механізмів – будівництво або придбання житла за рахунок бюджету, у тому числі, за рахунок субвенції із Державного бюджету України, програма 50х50, будівництво на засадах створення житлово-будівельних кооперативів, забезпечення житлом киян-учасників АТО за механізмом інвестиційного зобов’язання та інші варіанти. Проект концепції розробляється у співпраці із Радою ветеранів АТО при КМДА.

Наша основна мета – це забезпечення житлом киян – учасників АТО у середньостроковій перспективі. Із впровадженням даної концепції, за нашими розрахунками, за період до 2024 року зможемо забезпечити житлом до 90% існуючої черги, – додав Олександр Спасибко.

Залишити відповідь