П’ятниця, 29 Березня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 14 березня

Концерт Jan Blomqvist and Band

Jan Blomqvist – лідер популярної в Німеччині альтернативної групи Blomqvist і талановитий електронний артист. У своїй музиці він об’єднує мелодійний тек-хаус із меланхолійним електро-попом. Його треки наповнені мінімалістичним пульсуючим бітом, потужним ритмом, мрійливим і тужливим вокалом, що нагадує Тома Йорка.

На початку жовтня Бломквіст випустив нову платівку «Disconnected», яку презентує в Києві в межах туру.

Час: 20.00.

Місце: Atlas (вул. Січових Стрільців, 37-41).

Вартість: 499 – 1999 грн.

Лекція архієпископа Ігоря Ісіченка

У межах виставки «Явлення. Пам’ятки Братського монастиря» відбудеться лекція архієпископа Ігоря Ісіченка «Руський сармат перед привидом Третього Риму».

Ігор Ісіченко – науковець, громадський та церковний діяч, дослідник української літератури періоду Київської Русі та доби бароко, взаємодії літератури та релігії, історії християнства; ректор Колеґії Патріарха Мстислава — вищої богословської школи УАПЦ в Харкові та директор Українського центру візантиністики і патрології, член Українського ПЕН-клубу.

На лекції ви дізнаєтесь про суспільні, політичні, релігійні обставини, в яких постав і функціонував Києво-Братський монастир. Що таке концепція «сарматизму» Речі Посполитої і як вона вплинула на політичні тенденції в Україні? Чому у XVІІ столітті монастир Софії Київської протистояв Києво-Печерській лаврі? Як у Києві виникла концепція «триєдиного руського народу»? І як усі ці перипетії вплинули на літературне життя Києва і Чернігова?

Час: 17.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

Концерт на саксофонах «Ave Maria!»

Київський квартет саксофоністів Національної філармонії України:

Заслужений артист України, лауреат премії імені М. В. Лисенка – Юрій Василевич (сопрано),

Заслужений артист України Михайло Мимрик (альт),

Заслужений артист України Сергій Гданський (баритон),

Лауреати міжнародних конкурсів-Олександр Москаленко (тенор);

Ансамбль саксофоністів Івано-Франківської обласної філармоніі імені Іри Малянюк

Мирослав Пасічняк-художній керівник (альт),

Андрій Паліщук (сопрано),

Руслан Павлюк (тенор),

Руслан Круль (баритон),

Лауреат міжнародних конкурсів Ірина Ключковська (вокал)

Диригент — Роман Дзундза

Програма:

Ш.Гуно — Ave Maria

Ф.Шуберт — Ave Maria

П.І. Чайковський — «Неаполітанська пісня»

В.-А. Моцарт — Ave Verum

К. Даккен — «Зозуля»

Д. Бортнянський — концерт № 32

Mozart — «Eine Kleine Nachtmusik»

В.-А. Моцарт — «Турецький марш»

А. Вівальді — Cum Dederit (N°4 з кантати «Nisi Dominus») — солістка Ірина Ключковська.

С.Барбер-Agnus Dei (Адажіо для струнних Оп. 11)- солістка Ірина Ключковська

Г. Форе — Pavana

Дж. Каччіні, ар. В. Вавілова — Ave Maria — солістка Ірина Ключковська

Г. Ф. Гендель — Amen, Alleluia — солістка Ірина Ключковська

Страделла — Pieta Signore — солістка Ірина Ключковська

Й. С. Бах — Прелюдія і фуга мі мінор

А. П’яццолла — Ave Maria

Час: 19.00.

Місце: Кірха св. Катерини (вул. Лютеранська, 22).

Вартість: 150 – 250 грн.

Виставка Ксенії Гнилицької «Алебастровий атлас»

Галерея The Naked Room запрошує на персональну виставку Ксенії Гнилицької, присвячену одній з найбільш дискутивних тем останніх років – радянському архітектурному модернізму. Проект створено за участі Олексія Бикова, архітектора та одного з ключових дослідників цього періоду.

Ксенія Гнилицька народилася в Києві. У 2009 році закінчила Національну академію образотворчого мистецтва та архітектури. Гнилицька є співзасновницею групи Р.Е.П. і бере участь у численних спільних проектах та акціях. Її роботи були показані на багатьох персональних та групових виставках, зокрема,у Національному художньому музеї України та Центрі візуальної культури в Києві.

Ксенія також працює як кураторка у складі мультидисциплінарного колективу Hudrada. Серед її міжнародних проектів варто виокремити участь у програмі резиденцій для художників Leipzig International Art у Німеччині. У своїй практиці Ксенії переважно звертається до соціально важливих тем і питань, а її основним художнім медіа є живопис.

Ксенія Гнилицька живе та працює в Києві.

Час: 10.00.

Місце: Галерея сучасного мистецтва «The Naked Room» (вул. Рейтарська, 21).

Вартість: вхід вільний.

Концерт «Весна для неї»

У програмі – твори українських та зарубіжних композиторів, які виконають солісти Національного академічного театру оперети та інших музичних театрів Києва.

Режисерка і ведуча – Тетяна Зозуля

Технічне забезпечення – Олександр Куцевалов, Дар’я Біжко.

Керівник центру – з. а. України Володимир Голосняк.

Час: 19.00.

Місце: Мистецько-концертний центр ім. Івана Козловського (вул. Хрещатик, 50б).

Вартість: 80 грн.

Показ фільму «Людина, яка здивувала всіх»

Драматична притча, в основі якої – згадки про сибірське дитинство та місцевий епос однієї з режисерів картини, Натальї Меркулової. Він став єдиним російським фільмом у програмі цьогорічного Венеційського кінофестивалю, встиг отримати низку нагород і схвальних відгуків від критиків.

Головний герой Єгор (Євгеній Циганов) – зразковий лісник і батько з російської глибинки. Коли лікарі виявляють у чоловіка рак, той не може змиритися зі смертним вироком строком у кілька місяців і намагається втриматись за життя усіма можливими способами. Але коли і дружина (Наталья Кудряшова), і лікарі, і шамани виявляються безсилими, він зважується на відчайдушний крок – змінити свою ідентичність на жіночу. У персонажа Єгора є прототип з давньої сибірської легеди – це Гусак Жамба, що прикидається гускою, аби неминуча Смерть не впізнала його. Щоправда, у фільмі протистояння смерті відбувається під тиском обов’язків родинного життя та мізантропічного суспільства.

Режисери: Наталья Меркулова, Алексєй Чупов

Росія, Франція, Естонія / 2018 / 105’

У ролях: Євгеній Циганов, Наталья Кудряшова, Юрій Кузнєцов, Павєл Майков

Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Вікове обмеження – 18+

Час: 19.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 100 грн.

Квартирник Сергія Бабкіна

Сергій Бабкін проведе квартирник, де виконає найбільш душевні свої композиції. А також поспілкується з аудиторією і відповість на запитання всіх, хто прийшов.

Квартирники відрізняються від звичайних концертів. Тут велику роль відіграє спонтанність. Навіть сам Сергій не знає, яку пісню він заспіває наступною. Ту, що попросять глядачі або ту, що підкаже душа.

Квартирник – це не концерт. Це зустріч зі своїм слухачем, можливість поставити запитання улюбленому артистові й отримати щиру відповідь. Ніби ви не в концертному залі, а на затишній кухні за чашкою чаю ведете бесіди під гітару.

Сергій Бабкін проводить квартирники з 2004 року. Спочатку це були невеликі квартири і парки, де збиралося до 60 осіб, а з ростом популярності артиста і зали стають більшими. Однак, завдяки харизмі музиканта, у відчуттях для слухача нічого не змінилося.

Час: 19.00.

Місце: Будинок кіно (вул. Саксаганського, 6).

Вартість: 500 – 950 грн.

Лекція філософа Тараса Лютого «Споживання і порожнеча»

PinchukArtCentre продовжує лекторій до виставки Future Generation Art Prize 2019, в межах якого запрошені експерти коментують та за можливості відповідають на актуальні для людства запитання, що піднімають учасники виставки.

Під час лекції «Споживання і Порожнеча» Тарас Лютий порушить питання формування конс’юмеризму й стандартизації в західній культурі та прослідкує залежність між споживанням і потребою людини демонструвати свою успішність і достаток.

Тарас Лютий – філософ, історик філософії, викладач Києво-Могилянської академії, Культурного проекту, Київської академії медіамистецтв, Української академії лідерства. Досліджує проблеми нігілізму, співвідношення розумного та нерозумного, популярної культури, ідеології.

Місце проведення – 4-й поверх PinchukArtCentre, експозиційний простір виставки Future Generation Art Prize 2019.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Залишити відповідь