П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Спорт

СЕРГІЙ НАГОРНЯК: «У НАС ОДНА З НАЙСИЛЬНІШИХ ГРУП В ЕЛІТ-РАУНДІ ЄВРО»

Головний тренер юнацької збірної України U-19 Сергій Нагорняк вважає, що фаворитами квартету є італійці.

Сьогодні юнацька збірна України (футболісти не старші 2000 року народження) вирушить до Італії, де і проведе час, що залишився до початку елітного раунду чемпіонату Європи. Напередодні вильоту головний тренер команди Сергій Нагорняк відповів на питання офіційного сайту ФФУ.

— Сергію Миколайовичу, чотирьох днів тренувального процесу вам вистачить, аби привести команду до спільного знаменника?

— Сподіваюся на це. Фізично хлопці виглядають непогано, настрій у них хороший, що дуже важливо, тому основний акцент у роботі буде зроблено на тактичній підготовці.

— Хто із суперників видався вам найбільш організованою командою у процесі їхнього вивчення?

— У цьому аспекті італійці завжди були сильні. Але й бельгійці не подарунок, вони дуже дисципліновано діяли в товариському матчі проти французів. Серби теж виглядають непогано, що підтверджує вивчення цього суперника. У нас якщо й не група смерті, то одна з найсильніших в еліт-раунді. Але нічого, тим цікавіше буде зіграти з такими збірними.

— Фаворит — Італія?

— Можливо, все-таки вона буде грати на своєму полі.

— Не хвилюєтеся, що симпатії арбітрів можуть бути на боці господарів?

— Я більше сконцентрований на грі своїх підопічних. Про суддівство я якось не замислювався. Усе може бути, але хочеться вірити, що турнір пройде на високому рівні в плані не тільки дій команд, але й роботи арбітрів.

— До фінальної частини чемпіонату Європи виходить тільки переможець групи. Умови відбору є жорсткими?

— Знову ж таки, з огляду на імена суперників — дуже жорсткими. Проте ми з оптимізмом дивимося в майбутнє. Чим сильніший суперник, тим цікавіше йому протистояти. Гра покаже, але ми зробимо все, щоб Україна опинилася у фінальній частині змагань.

Повідомляє сайт ФФУ.

Залишити відповідь