Четвер, 25 Квітня, 2024
Кримінал

У Харківській області колишні правоохоронці налагодили “мережу” незаконного збуту наркотиків

Правоохоронці 15 березня вилучили наркотики вартістю понад 1 млн гривень за цінами “чорного ринку” в угруповання наркоторговців за участю колишніх правоохоронців у Харківській області.

Про це повідомляє прес-центр Служба безпеки України.

“До складу групи входили місцеві жителі, в тому числі колишні працівники правоохоронних органів. Через розгалужену мережу дилерів наркоділки продавали макову соломку на території регіону”, – сказано в повідомленні.

Для маскування протиправної діяльності зловмисники змішували наркотичний засіб із харчовим маком і фасували “товар” під виглядом легального продукту.

Для виробництва “продукції” учасники угруповання використовували складські приміщення, розташовані в Харкові.

“У рамках розпочатого кримінального провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України правоохоронці задокументували низку фактів збуту наркотиків”, – сказано в повідомленні.

Під час слідчих дій співробітники СБУ виявили за місцем проживання зловмисників та на “виробництві” підготовлений для продажу наркотичний засіб, більше десяти літрів розчинника, який використовувався як прекурсор, фасувальне обладнання, пакувальну тару, а також гроші, одержані від незаконної діяльності.

Вирішується питання про повідомлення фігурантам справи про підозру у скоєнні злочину й обрання запобіжного заходу.

Залишити відповідь