Середа, 15 Травня, 2024
Здоров'я

Лікарям в Башкирії виплатять премії за вперше виявлені злоякісні новоутворення

Розмір виплат складе 5748 рублів

Лікарі в Башкирії будуть отримувати одноразову грошову виплату понад 5 тис. 700 рублів за кожен виявлений на ранніх стадіях випадок злоякісного новоутворення. Виплати почнуться з 1 липня 2019 року, проект указу глави регіону розміщений на сайті міністерства охорони здоров’я республіки, повідомляє ТАСС.

“Встановити з 1 липня 2019 року одноразові грошові виплати в розмірі 5748 рублів окремим категоріям медичним працівникам амбулаторно-поліклінічної ланки медичних організацій за кожен вперше виявлений випадок злоякісного новоутворення на ранніх стадіях (I і II стадії) у жителів республіки, підтверджений лікарем-онкологом”, – йдеться в документі.

Згідно з документом, уряду Башкирії належить визначити джерела фінансування видатків, пов’язаних з реалізацією указу і затвердити порядок і умови надання одноразових виплат медпрацівникам.

За даними регіонального МОЗ, серед основних причин смертності в Башкирії є новоутворення – 14,6%. За п’ять років цей показник зріс майже на 23%. Найчастіше люди помирають від злоякісного утворення в легенях, молочної та підшлункової залозах, кишечнику, шлунку.

Залишити відповідь