Понеділок, 17 Червня, 2024
Світ

У Небрасці затопило дві військові бази

На базі ВВС США Offutt підтоплені близько 30 будинків

В результаті повені в штаті Небраска затопило як мінімум дві військові бази, в тому числі об’єкт ВВС Offutt, де розташований штаб Стратегічного командування Збройних сил США. Про це повідомили прес-служби військових об’єктів, передає ТАСС.

“На даний момент одна третина бази ВВС США Offutt, включаючи штаб, сильно затоплена. На щастя, люди і літаки цілі та неушкоджені”, – йдеться в Twitter військового об’єкта, розташованого недалеко від міста Белвью.

За даними газети World Herald, на базі підтоплені близько 30 будинків, такій же кількості будівель завдано збитків. Схожа картина спостерігається і на базі Національної гвардії в Ешленді (штат Небраска).

За даними Метеорологічної служби США, рівень води в річці Міссурі, найдовшою в Північній Америці, може піднятися до 14,48 м, побивши рекорд, встановлений в 2011 році. Води Міссурі вже затопили великі території між містами Омаха (Небраска) і Канзас-Сіті (штат Канзас). Вода перервала наземне сполучення з атомною електростанцією Купер в Браунвілле (штат Небраска), люди і продовольство туди доставляються гелікоптерами.

Стихійне лихо призвело до загибелі вже трьох осіб. Всього врятовано більше ста чоловік, ще понад 870 евакуйовано і розміщено в центрах тимчасового проживання. Департамент сільського господарства Небраски оцінив збитки, завдані тваринництву штату майже в $ 400 млн. Віце-президент США Майкл Пенс планує здійснити поїздку в Небраску у вівторок, щоб особисто оцінити масштаб лиха.

Причиною одного з найбільших в історії Середнього Заходу повеней стало поєднання минулого тижня трьох чинників: стрімке потепління, танення снігу і потужні опади. Стихійне лихо торкнулося штати Вісконсін, Канзас і Айова, найсильніший шкоди він завдав Небрасці. Там режим надзвичайної ситуації уведений в 74 містах і 65 округах, 16 річок вийшли з берегів, підтопивши дороги, зруйнувавши ділянки автодоріг і мости.

Залишити відповідь