Четвер, 25 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 13 квітня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-old-fashioned-bar-ark-ovrutski-octet.jpg

Ark Ovrutski Octet з програмою «Chamber Jazz»

Нью-йоркський контрабасист Арк Овруцький представить авторську програму «Chamber Jazz» разом із музикантами київської джазової сцени.

Арк Овруцький – український контрабасист, композитор і бенд-лідер, який нині проживає в Нью-Йорку. За останні 12 років Арк Овруцький співпрацював із цілою низкою всесвітньо відомих джазових артистів: Кертісом Фуллером, Грегорі Портером, Кармен Ланді, Стівом Вільямсом, Ларрі Віллісом та багатьма іншими. Спільно з американськими джазменами записав три диски, які отримали високі оцінки критиків, чим можуть похвалитися далеко не всі українські музиканти. Всі альбоми фігурували в престижному JazzWeek Chart Jazz, де входили до ТОП 100.

Час: 20.00.

Місце: Old Fashioned Bar / 32 (вул. Воздвиженська, 32).

Вартість: 600 грн.

Світлина від Національний науково-природничий музей НАН України.

Лекція «Україна космічна: доля 12 квітня без українців»

Про те, як людина робила свої перші сміливі кроки в напрямку до останнього величного бар’єру цивілізації, розповість Юрій Шевела – зберігач фондів Геологічного відділу ННПМ, пристрасний дослідник історії вивчення та освоєння космосу, фундатор проекту «Музей Фантастики та Космонавтики» у Києві.

Ви почуєте невигадані історії про складну долю наших талановитих співвітчизників в умовах тоталітарного режиму та космічної гонитви двох наддержав. Засядько, Кибальчич, Кондратюк (Шаргей), Лангемак, Глушко, Чоломій, Янкель, Лозино-Лозинський, Грищак – хто ці люди, іменами яких названо вулиці наших міст, який слід вони лишили по собі на цій землі? Проілюструють лекцію унікальні експонати з приватної колекції лектора.

Вік аудиторії: 10+

Час: 13.00.

Місце: Національний науково-природничий музей НАН України (вул. Богдана Хмельницького, 15), Виставкова зала ННПМ, 1-ий поверх, Геологічний відділ, праве крило.

Вартість: 20 грн, реєстрація в екскурсійному бюро Музею 044-235-62-66 або тут.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-dj-dasha.jpg

Вечірка на балконі з Дашею Коломієць

13 квітня стартує новий сезон запальних танців, чарівних краєвидів, гарної музики та приємного відпочинку разом із друзями. За пультом – Daria Kolomiec!

Даша – унікальна DJ, адже примудряється одночасно танцювати на танцполі та грати за пультом. Вона знається на хіп-хопі та вишуканій поп-музиці. А фанк та інді в її виконанні швидко захоплює серця і змушує рухатися в такт.

На розігріві у Даші – один з учасників проекту БалконЛюбви DJ Yura Sirosh. Свою програму він почне з магічного хаусу, приємного фанку та ритмів ню-диско.

Час: 18.00.

Місце: Всі.Свої (вул. Десятинна, 12).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afish-kyiv-mystetskyi-arsenal-vystava-teatr-pisochnoi-animatsii.jpg

Вистава театру пісочної анімації «Terra Crimea»

Спеціальна подія в межах виставки «Дивовижні історії Криму» від Театральної лабораторії Мистецького арсеналу.

Міфи і легенди Криму у авторському переказі Сашка Лірника, відтворені наживо Київським театром пісочної анімації «Золотий Лев».

Вистава у жанрі інфотеймент створена засобами театру пісочної анімації, сторітелінгу та музики за мотивами міфів та легенд Криму. «Terra Crimea» – це історії багатьох етносів, що співіснували на півострові протягом тисячоліть.

Час: 17.00.

Місце: Мистецький арсенал (вул. Лаврська, 12).

Вартість: 100 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-metal-east-kolo-bingo-club.jpg

Препаті-шоу «Metal East: Нове Коло»

Оскільки багато шанувальників важкої музики звикли відвідувати концерти та фестивалі лише в Києві, для вас приготували дуже особливий сюрприз, щоб ви всі відчули, що очікувати від головного фестивалю Metal East Нове Коло в Харкові.

Склад:

Impaled Nazarene (Фінляндія)

Asphyx (Нідерланди)

Burshtyn (Україна)

Sectorial (Україна)

MUTANTER (Україна)

Час: 15.00.

Місце: Клуб «Bingo» (просп. Перемоги, 112).

Вартість: 650 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-vystavka-agli.jpg

Відкриття виставки «Uglification»

socl:e – кураторська група, яка базується у Парижі та Києві, презентують виставку UGLIFICATION, яка є спробою піймати іронію нашого часу.

Потворність є жартівливою. Потворність є застарілою. Потворність є перехідною. Хваліть потворне, бо завтра воно стане нашим божественним.

Митці – Sasha Kurmaz (ua), Igor Chekachkov (ua), Julie Poly (ua), Oleksiy Say (ua), Elena Subach (ua), MASSA (Sergey Khilobok) (ua), Юрій Болса (ua), Mariya Vasilyeva (ua), Matthew O’Toole (ua), Vika Dovhadze (ua), Carole Mousset (fr), Masha Ralemskaya (ua), (fr), Royal Gripon (Aristide Gripon ; Gauthier Royal) (fr), Aurélia Declercq (fr), John Object (ua), Jugoceania (ua), Magnétisme Animal (fr), Олексій Дьячков (ua), Anne Lise Le Gac (Alle Gac) (fr), ADSL Honeymoon (Alexis Gmrt) (fr), Світло (Maxim Zatsarinniy) (ua), Fabien Grt (fr), Anthony Junkoid (ua)

Час: 20.00.

Місце: Культурний простір «MetaCulture» (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-khamerman-snychuie-virusy.jpg

Виступ гурту «Хамерман Знищує Віруси»

Незвичайний вечір на межі музики й театру – концерт унікальної групи «Хамерман Знищує Віруси». А ХЗВ такі – одні. Інших подібних немає і, схоже, ніколи не було. Ну кому ще спаде на думку влаштовувати подібні перфоманси на сцені.

Якщо зробити невеликий екскурс в архів образів колективу, то стане зрозуміло: коротко це не опишеш! Адже чого тільки не було на тілах і головах Вови й Альберта за більш ніж 20-річну історію: восьминоги і бджолині стільники, шкіра ягуара і памперси, золотий пил і м’які іграшки… Цей незрозумілий принцип підбору «костюмів» продовжує залучати до артистів широкий інтерес публіки. Але найцікавіше те, що ви ніколи не зможете звинуватити ХЗВ у повторенні: вони постійно вигадують нові сценічні образи.

Сьогодні хтось сміливо називає ХЗВ «деградантами», хтось – юродивими, фахівці намагаються визначити ступінь психосексуальних відхилень музикантів. А в деяких ЗМІ групу величають «міждисциплінарним культурним явищем».

Час: 21.00.

Місце: Паб «Портер» (вул. Велика Васильківська, 143/2).

Вартість: 100 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-nmiu.png

Дитячий день у НМІУ «Захопливий світ казок»

Усіх дітей заворожують чари казок. Музей запрошує разом помандрувати у дивовижний світ казок, легенд та міфів, у яких збережено мудрість віків, і в такій цікавій формі познайомити дітей із нашою величною історією.

Міфи про створення світу, легенди про слов’янських богів, котрі згодом перетворилися на героїв народних казок, та героїчні перекази про козацьку звитягу оживатимуть в експозиції найбільшого історичного музею України.

Діти самі зможуть створити власну об’ємну казку та пограти у розвичаючі ігри. Під час мандрівки музеєм їх зустрічатимуть різні казкові герої. А наприкінці програми запрошуємо батьків на лялькову виставу, яку презентують наші маленькі гості.

На майстер-класі учасники створять власноруч скриньку-секрет із казковими героями, щоб завжди можна було зіграти власну казку для друзів.

Вікова категорія: 4–8 років.

Тривалість заходу: 1,5–2 години.

Час: 12.00, 15.00.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 100 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-sofia-kyivska-matiushenko-kontsert.jpg

Концерт Валентини Матюшенко «Laudamus te…»

Валентина Матюшенко (сопрано)

Участь беруть:

Ольга Табуліна (мецо-сопрано)

Борис Матвійчук (флейта)

Партія фортепіано – Альона Хоптинець

Програму веде Олександр Рудько

Програма:

А. Вівальді – Дует з кантати «Gloria»

А. Вівальді – Арія сопрано з кантати «Gloria»

А. Вівальді – Дует з ораторії «Dixit Dominum»

А. Вівальді – Арія сопрано з мотету «In Furore»

А. Вівальді – Арія з ораторії «Тріумфуюча Юдиф»

А. Вівальді – Арія з опери «Джустіно»

А. Вівальді – Концерт для флейти з оркестром до мінор (1 частина)

Г.Ф. Гендель – Арія Ізраїльтянки з ораторії «Самсон»

Г.Ф. Гендель – Арія Альмірени з опери «Рінальдо»

Г.Ф. Гендель – Дует з опери «Фарамондо»

Г.Ф. Гендель – Дует з опери «Армініо»

В.А. Моцарт – Арія Паміни з опери «Чарівна флейта»

В.А. Моцарт – Рондо Зільберкланг з опери «Директор театру»

В.А. Моцарт – «Alleluia»

Час: 15.00.

Місце: Національний заповідник Софія Київська (вул. Володимирська, 24), галерея «Хлібня».

Вартість: 100 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-nmu.png

Вечірня екскурсія з каганцями «Таємниці українських дворян»

Овіяне романтикою ХІХ ст. Міцний запах пороху на війні й делікатні аромати троянд на балах, ніжні зустрічі при місячному сяйві та нерозділене кохання, стрімкі злети улюбленців долі та безславні падіння невдах…

А яким було життя тогочасних українських знаменитостей: засновників бізнес-імперій, нуворишів, які здобули величезні статки завдяки цукровому буму та змогли купити собі дворянські статуси, власників палаців, колекціонерів антикваріату, щедрих меценатів та їхніх друзів – письменників, поетів, художників? Кого порівнювали з героєм роману Теодора Драйзера? Чий маєток називали українським Парнасом? А який рід згас через прокляття запорізьких характерників?

При мерехтливому світлі каганців ви почуєте відповіді на ці питання та розкриєте для себе багато інших таємниць, якими оповиті найвідоміші дворянські роди України ХІХ сторіччя.

Час: 20.30.

Місце: Національний музей історії України (вул. Володимирська, 2).

Вартість: 150 грн, бронювання квитків: (044) 278 48 64.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-namu-lektsia-3.jpg

Лекція «Михайло Бойчук і його школа»

Бойчукізм – течія у мистецтві, яка була революційною за своєю формою і суто українською за змістом, виникла на мистецькій мапі 1910–1930-их років та мала відродити українське мистецтво на основі найкращих досягнень Візантії і Київської Русі.

Засновник течії – графік, монументаліст Михайло Бойчук, ще в 1909 році відкрив у Парижі майстерню неовізантійського мистецтва, або «Renovation Byzantine», проте монументально-синтетичний стиль бойчукістів остаточно сформувався у 1917 році, коли почала діяти школа монументалізму в новій Українській державній академії мистецтв.

Бойчукісти поєднували церковне мистецтво Візантії з українським іконописом і народними картинами, замість олії використовували темперні фарби, а художня форма відзначалася синкретизмом, а не реалістичним відтворенням.

Про історію створення школи, яка продукувала новий український стиль, що охоплював усі галузі мистецтва від графіки, монументального розпису до виробничого дизайну і мав стати частиною повсякденного побуту, дізнайтеся на лекції «Михайло Бойчук і його школа» старшої наукової співробітниці NAMU Людмили Ковальської.

Час: 12.00.

Місце: Національний художній музей України (вул. Михайла Грушевського, 6).

Вартість: 70 грн, реєстрація.

Залишити відповідь