Середа, 24 Квітня, 2024
Економіка

ЄС готує нові ввізні мита на товари зі США

Все через конфлікт навколо Boeing: Єврокомісія може запровадити торговельні обмеження в вигляді ввізних мит на американські продукти харчування, валізи, трактори, гелікоптери, відеоігри та інші товари

Євросоюз підготував перелік товарів зі США, щодо яких він може запровадити імпортні мита у відповідь на аналогічні заходи Вашингтона. Йдеться про список з понад 400 імпортованих товарів на загальну суму в 20 мільярдів доларів США на рік, повідомила в середу, 17 квітня, Єврокомісія.

Зокрема, в переліку згадуються жива і заморожена риба, горіхи, кетчуп, вино, тютюн, алкогольні напої, валізи, рюкзаки, літаки, гелікоптери, трактори і відеоігри.

Даний перелік – попередній. Єврокомісія заявила про початок громадських консультацій щодо нього з метою вжиття заходів в рамках конфлікту навколо концерну Boeing після відповідного рішення Світової організації торгівлі (СОТ).

“Європейські компанії повинні мати можливість конкурувати на справедливих і рівних умовах”, – заявила комісарка ЄС з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

Водночас вона наголосила, що саме діалог має домінувати у відносинах таких партнерів як США та ЄС.

Джерело

Залишити відповідь