Вівторок, 19 Березня, 2024
РозслідуванняСкандалСуспільствоУкраїна

Крючков заявив про виплату 500 тис. доларів Ситникові за сприяння в слідстві (оновлено)

Справа про отримання хабара головою НАБУ нібито вже давно існує.

Екс-депутат Верховної Ради Дмитро Крючков сьогодні під час засідання Солом’янського райсуду звинуватив директора НАБУ Артема Ситника в отриманні хабара від ХК “Енергомережа”. Про це повідомляє LB.ua.

“Пан Ситник дійсно від нас отримував півмільйона доларів… за сприяння у слідстві”, – сказав Крючков.

Він додав, що справу стосовно Ситника за отримання хабара і перевищення повноважень було відкрито. “Вона давня, вона існує. Чи знає про неї Луценко? Думаю, що знає”, – сказав він.

Крім того, Крючков вважає, що справу стосовно нього відкрито за дорученням президента Петра Порошенка. За його словами, екс-генпрокурор Віктор Шокін відмовився відкрити справу, а спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький розпочав кримінальне розслідування. Він назвав звинувачення НАБУ абсурдними і “продуктом творчості прокурорів”.

Також Крючков повідомив, що “Енергомережа” постачала електроенергію законно.

Нагадаємо, Крючкова екстрадували в Україну в понеділок, 15 квітня. Сьогодні суд обирає для екс-депутата запобіжний захід.

Також нагадуємо, що це не перша згадка Директора НАБУ Артема Ситника в контексті корупційних оборудок: “Новини” писали, що Артем Ситник особистим розпорядженням призупинив справу проти міського голови Львова Андрія Садового.

Також ми писали про причетність керівництва НАБУ до покривання афер в оборонній сфері.

Наразі у засіданні суду пауза, чекають на появу судді, яка має оголосити своє рішення.