П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Події

Папа Римський звернувся до світових лідерів і закликав їх посилити боротьбу за мир

Папа римський Франциск в неділю, 21 квітня, відслужив на площі Святого Петра у Ватикані традиційну пасхальну месу Urbi et Orbi ( “Місту і світу”), в ході якої закликав світову спільноту посилити боротьбу за мир

Виступаючи перед десятками тисяч людей, глава Римсько-католицької церкви висловив обурення у зв’язку з серією терактів на Шрі-Ланці, об’єктами яких стали церкви та готелі.

Франциск помолився за загиблих в результаті вибухів, кількість яких перевищила 200 осіб, і за всіх постраждали від атак, – передає DW.

У своєму посланні понтифік застеріг світ від байдужості перед обличчям тривалих збройних конфліктів. Як приклад він навів війну в Сирії, яка в силу затяжного характеру загрожує перетворитися “в щось само собою зрозуміле і залишити нас байдужими”.

Настав час для пошуків політичного рішення, здатного розв’язати цю військову і гуманітарну кризу, підкреслив Франциск. Папа римський згадав також військові дії на сході України, закликавши надавати гуманітарну допомогу населенню, що страждає від конфлікту, і заявивши про необхідність встановлення тривалого миру в регіоні.

Понтифік також торкнувся конфліктів в Ємені та Лівії, проявів екстремізму в Малі та Нігерії, висловив надію на встановлення миру в Південному Судані і звернувся до керівництва Ізраїлю і Палестинської автономії із закликом “прагнути до майбутнього, заснованого на мирі і стабільності”.

Франциск також закликав міжнародне співтовариство обмежити поширення зброї, особливо в промислово розвинених країнах.

Залишити відповідь