Четвер, 28 Березня, 2024
Здоров'я

Супрун порадила, як відновити нервові клітини

Виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун зруйнувала поширений міф про те, що нервові клітини не відновлюються

Експерт наголосила, що насправді нові нейрони народжуються, але з різною інтенсивністю. Про це Супрун написала на своїй сторінці в Facebook.

“У людей процес утворення нових нейронів найінтенсивніший у дитинстві. При цьому нейрони гинуть насамперед не через стрес, а через неправильне харчування, алкоголь, вихлопні гази, нестачу руху і навіть навчання та спілкування”, – розповіла медик.

Супрун зазначила, стрес не вбиває нейрони, але може тимчасово скоротити об’єм мозку.

“Реакція на стрес допомагає нам переживати важкі часи, пристосовуватися, мобілізуватися і швидко вчитися, а не вбиває”, – наголосила вона.

Супрун також розповіла про дослідження мізків людей, що заповіли свої тіла після смерті дослідницьким центрам. Досліди показали, що після 80 років в людей, які курили та померли від раку, в гіпокампі не припиняли утворюватися нові нейрони.

Щоб стимулювати утворення нових нейронів і підтримувати здорову роботу мозку, Супрун порадила займатися спортом, правильно харчуватися і жити активним соціальним життям.

Залишити відповідь