Понеділок, 13 Травня, 2024
Політика

Гуайдо закликав військових до повстання, влада застосувала силу

Проти лідера венесуельської опозиції Хуана Гуайдо і людей у військовій формі був застосований сльозогінний газ

Тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо оголосив про початок “останньої фази” плану щодо повалення голови держави Ніколаса Мадуро. Про це він заявив разом з опозиційним лідером Леопольдо Лопесом та представниками військових у вівторок, 30 квітня, у розміщеному в Twitter відео.

“Народ Венесуели ініціював кінець узурпації. Зараз я зустрічаюся з головними військовими підрозділами наших збройних сил, починаючи фінальну фазу Операції Свобода”, – зазначив Гуайдо.


Він повідомив, що знаходиться на авіабазі Ла-Карлота в Каракасі і закликав своїх прихильників збиратися там, адже його підтримали військові.

“Сьогодні хоробрі солдати, хоробрі патріоти, хоробрі люди, які підтримують Конституцію, відповіли на наш заклик”, – заявив Гуайдо.

У свою чергу, Лопес, який перебував під домашнім арештом з липня 2017 року, сказав, що він був звільнений військовими. Він закликав усіх венесуельців вийти на вулиці з мирним протестом. Тим часом міністр оборони Венесуели Владімір Падріно заявив, що збройні сили залишаються вірними “законному уряду” Ніколаса Мадуро.

Залишити відповідь