П’ятниця, 29 Березня, 2024
Події

У Сирії зафіксовані бомбардування російською авіацією

Авіація Російської Федерації у ніч на 11 травня здійснила шість рейдів на Аль-Гбіт у північно-західній частині Сирії та його околиці

Про те, що російська авіація вже 12 день продовжує бомбардувати північно-західу частину Сирії, повідомляє британський Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини.

Спостерічачі повідомляють, що авіацію Росії підтримує режим Башара Асада важкими обстрілами наземного базування.

Сирійська обсерваторія стежила за інтенсивними прольотами російських бойових літаків, починаючи з ночі 10 травня в небі провінцій Хама та Ідліб у зв’язку з проведенням повітряних нальотів на місцевість.

“Після півночі до світанку сьогоднішнього дня вони здійснили 6 рейдів на Аль-Гбіт і його околиці, 3 рейди на околиці Кафр-Нубл, по 2 рейди на околиці аль-Фтіра, Ваді Мартахун, Маарет Хурма, села аль-Бара і аль-Хвайз”, – зазначили спостерігачі.

Вертольоти скинули 4 бочкові бомби 11 травня в містечку Аль-Гбіт в південній сільській місцевості Ідліба та інших місцях, зокрема на півночі Латакії.

За даними обсерваторії, під час найсильнішої ескалації після укладання перемир’я Путіна-Ердогана, 33 цивільні особи, зокрема 7 жінок і 11 дітей, загинули внаслідок російських повітряних бомбардувань в Ідлібі і Хамі від 30 квітня по 10 травня.

Залишити відповідь