Неділя, 28 Квітня, 2024
Політика

Порошенко та Столтенберг обговорили взаємовідносини України та НАТО

Під час зустрічі в Брюсселі Петро Порошенко та Єнс Столтенберг обговорили питання звільнення захоплених Росією українських моряків та безпеки в акваторії Чорного та Азовського морів

Президент України Петро Порошенко та генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг наголосили на важливості подальшого розвитку співробітництва Києва з НАТО, передусім з метою посилення безпеки в акваторії Чорного та Азовського морів, пише DW.

Про це у понеділок, 13 травня, повідомила прес-служба українського президента після зустрічі Порошенка та Столтенберга у Брюсселі.

Під час зустрічі також ішлося про необхідність посилення тиску на Росію з метою звільнення захоплених у районі Керченської протоки українських моряків. Петро Порошенко також подякував генсекретарю НАТО за послідовну консолідовану підтримку суверенітету і територіальної цілісності України та практичну допомогу у зміцненні обороноздатності країни. Він також підкреслив незмінність законодавчо визначеного курсу євроатлантичної інтеграції України.

Залишити відповідь