Середа, 8 Травня, 2024
СуспільствоЦікаве

В Україні випустили соціальну рекламу про гендерну рівність

Міністерство інформаційної політики України представило серію відеороликів про гендерну рівність та протидію стереотипам в професійній діяльності. Адже жінки та чоловіки мають право на рівну оплату праці та свободу у виборі професії

Відео розповідає про різні пари, в яких чоловіки й жінки працюють на посадах, що традиційно вважаються «не чоловічими» або «не жіночими». Про це повідомляє Платформа.

«Це надважливий продукт, який має на меті позбавлення не тільки нерівності в оплаті праці, але й позбавлення гендерно зумовлених стереотипів. Ще в дитинстві я почула вислів “За кожним сильним чоловіком стоїть сильна жінка”. Начебто нічого поганого в цьому немає, але кожна жінка також має право на те, щоб реалізувати свою велич, якщо у неї є потенціал», – коментує перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Вона зазначила, що через Національну раду з питань телебачення та радіомовлення роликам буде надано статус соціальної реклами, вони будуть запропоновані телеканалам, також буде рекомендовано демонструвати їх перед показом кінофільмів у кінотеатрах.

Залишити відповідь