Субота, 20 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 23 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-nastia-snykaie-urban0space-500.jpg

Виступ гурту «НастяЗникає»

Виступ гурту відбудеться у межах проекту Urban Space 500 «Музичний провулок», присвячений живій музиці та культурі слухання. Щочетверга різні артисти гратимуть камерні акустичні концерти у залі «Поділ».

Музичний провулок – це зниклий квартал між Хрещатиком і Прорізною, що з’явився наприкінці ХІХ століття разом із музичним училищем. У 1930-их поруч спорудили музичну школу та концертний зал за проектом Йосипа Каракіса. А в 1941 році Провулок зруйнували під час спецоперації з підриву Києва. Проте будівля училища частково вціліла. Сьогодні у ній розташовано громадський ресторан і подієвий майданчик Urban Space 500.

Першим резидентом першого сезону «Музичного провулка» став київський гурт «НастяЗникає», що виконує чуттєвий український соул із соковитими текстами. Музиканти сольно виступили у багатьох українських містах і брали участь у найбільших фестивалях країни: Atlas Weekend, Jazz Koktebel, Країна Мрій, Файне Місто, Арт-Пікнік, Бандерштат. Наприкінці весни 2019-го гурт обіцяє випустити новий альбом.

Час: 20.00.

Місце: Urban Space 500 (вул. Б. Грінченка, 9).

Вартість: 150 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-art-week.jpg

Відкриття фестивалю сучасного мистецтва «Kyiv Art Week 2019»

Четвертий міжнародний фестиваль сучасного мистецтва Kyiv Art Week. Подія охоплює низку інсталяцій і художніх спецпроектів по всьому місту, освітню програму, показ короткометражних фільмів про сучасне українське мистецтво і великий ярмарок галерей і арт-об’єктів Kyiv Art Fair. У цьому році на ярмарку буде представлено і виставлено на продаж понад тисячу робіт світових і українських художників.

Kyiv Art Week – щорічний міжнародний фестиваль мистецтва. Торік його відвідало понад двадцять тисяч гостей, зокрема чимало закордонних діячів мистецтва і журналістів. На фестиваль буде представлено тематичні інсталяції та спецпроекти українських і міжнародних художників і кураторів. Серед інших, спецпроект Phantom Models 6 в Національному музеї медицини України італійського художника Крістіана Фогароллі і куратора Джулії Коллетти; експозиція на Володимирському ринку Footnote 11 Барбари Пивоварської і Гійома Роло.

Час: 19.00.

Місце: Комплекс «Торонто – Київ» (вул. Велика Васильківська, 100).

Вартість: 200 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-maister-clas-kontsert.jpg

Концерт англійської барокової музики

Тетяна Журавель – сопрано

Олена Жукова – клавесин

Програма

Джон Доуленд

Now, Oh Now I Needs Must Part

Come Again, Sweet Love

Flow My Tears.

Can She Excuse My Wrongs?

Генрі Перселл

Hark! The Echoing Air (з опери «Королева Фей»)

Music for a While ( з драми «Едіп»)

Fairest Isle (з опери «Король Артур»)

Кантата «From Rosy Bow’rs»

Георг Фрідріх Гендель

Каприччіо

Let Me Wander Not Unseen (з пасторалі «Веселий, вдумливий і помірний чоловік»)

O Sleep, Why Dost Thou Leave Me? (з ораторії «Семела»)

My Father! Ah, Methinks I see (з ораторії «Геркулес»)

Endless Pleasure, Endless Love (з ораторії «Семела»)

Where’re You Walk (з ораторії «Семела»)

O Had I Jubal Lyre (з ораторії «Джошуа»)

Час: 19.00.

Місце: Дім освіти та культури «Майстер Клас» (вул. Богдана Хмельницького, 57б).

Вартість: 200 грн.

Світлина від Київський Міський Будинок Природи.

Виставка фіалок, рослин-хижаків, хост та інше

Організатор виставки – секція «Сенполія» при КП «Київський міський Будинок природи».

Цього разу на виставці будуть представлені африканські фіалки (стандарти, мініатюри, трейлери), рослини-хижаки (діанеї, росянки, непентеси, мухоловки), нові види атмосферних тіландсій; колекція хост Людмили Іванченко; декоративні традесканції, хойї та інші рідкісні рослини, які утворюють затишок у домі та рай у душі.

У перший день виставки традиційно конкурс глядацьких симпатій. Кожен охочий має можливість віддати свій голос за фіалку, яка сподобалась. Серед тих, хто проголосував, буде розіграно приз – листкові живці та книжечка по догляду за сенполією.

Час: 11.00.

Місце: КП «Київський міський Будинок природи» (вул.Рогнідинська, 3).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-closer-the-soft-moon.jpg

Вечірка «Worn Pop: The Soft Moon»

Луї Васкес заснував The Soft Moon у 2009 році та з того часу не перестає огортати слухачів магнітними чарами меланхолії. На рахунку гурту 4 альбоми, які так чи інакше зачіпають тему самопошуку найпотаємніших куточків душі та відкривають світ нескінченного протистояння внутрішнім демонам.

Конфесійна робота музиканта, особливо в контексті живого виконання, пробирає саме тим, що резонує з темами, з якими стикається кожен із нас – жага подолати ворожість по відношенню до самого себе. Саме через свою творчість та виступи Луї ввідається своїм переживаннями та намагається пізнати своє єство, постійно ставлячи запитання собі та оточуючим.

У своєму останньому альбомі Criminal Луї ділиться почуттями провини та ненависті до себе: він детальніше описує труднощі свого життя, починаючи с бурхливого дитинства у католицькому середовищі навколо пустелі Мохаве. За його словами, цей альбом зліший та агресивніший за попередні – це його само-рефлекторна сповідь, якою він відверто ділиться зі своєю публікою.

Не буде перебільшенням назвати цей дебютний концерт у Києві надзвичайно довгоочікуваним. Вас чекає дуже темна та водночас прекрасна пост-панк мандрівка крізь такі інтимні особисті емоції талановитого Васкеса.

Час: 20.00.

Місце: Closer Art Centre (вул. Нижньоюрківська, 31).

Вартість: 600 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-lektsia-2.jpg

Лекція Лесі Кульчинської «Агресивний образ. Насилля над глядачем»

PinchukArtCentre запрошує на курс лекцій культурологині Lesia Kulchinska під загальною назвою «Хто боїться мистецтва?» в межах публічної програми до виставки Ain’t Nobody’s Business.

На глядача неодмінно потрібно вплинути: розвінчати його хибні цінності, деконструювати його примітивні погляди, поставити під сумнів його відчуття, вибити у нього ґрунт із-під ніг, спровокувати, шокувати, спантеличити. Під час першої лекції Леся Кульчинська проаналізує зразки особливо пристрасної уваги до глядача в сучасному мистецтві та прослідкує її витоки.

Розклад лекцій:

23 травня, 19.00 – перша лекція «Агресивний образ. Насильство над глядачем як мистецька стратегія»

30 травня, 19.00 – друга лекція «Насильство над образом. Чому воюють із творами мистецтва в Україні»

Леся Кульчинська – культурологиня, кураторка, дослідниця візуальної культури, має ступінь кандидата мистецтвознавства. Авторка книжки «Смислоутворення в кінематографі: жарові механізми» (Київ, 2017). Кураторка виставок «Українське тіло» (2012), «Кажуть там ти знайдеш своє щастя» (2015), «Пліт Крим. Карта долі» (2016) та ін. Авторка проекту «Мобільна школа візуальної освіти». Сфера дослідницьких інтересів: теорія та історія образу, теорія кіно. Живе та працює в Києві.

Час: 19.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2).

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Залишити відповідь