Неділя, 19 Травня, 2024
МистецтвоЦікаве

Вуличний художник Бенксі встановив свою роботу на бієнале у Венеції

Як завжди – інкогніто

Вуличний художник Бенксі вирішив взяти участь у Венеційській бієнале, одній з найпрестижніших виставок у світі сучасного мистецтва. Він “залишив” свою нову роботу на вулиці у Венеції, передає Buro247.

Інсталяція являє собою кілька картин під назвою “Венеція в маслі” (оригінальна назва Venice in Oil може бути також переведено як “Венеція у нафті”). На них зображений величезний лайнер в порту Венеції.

Відео про те, як робота демонструвалася у Венеції і як на неї реагували перехожі, з’явилося в офіційному інстаграмі Бенксі.

Ролик супроводжується підписом: “Не дивлячись на те, що це найбільша та досить престижна імпреза в світі мистецтва, мене з якоїсь причини сюди ніколи не запрошували”.

Але, здається, це не єдина інтервенція Бенксі в публічний простір Венеції. На стіні будинку в одному з районів міста з’явилося графіті, імовірно зроблене Бенксі.

На малюнку зображено дівчинку з родини мігрантів в рятувальному жилеті. В руках у неї запалений яскраво-рожевий вогонь. Чи справді автор цього графіті – Бенксі, поки невідомо. У його інстаграмі про це нічого немає.

Залишити відповідь