Вівторок, 16 Квітня, 2024
АнонсиКультура

Куди піти 29 травня

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/03/afisha-kyiv-stereo-plaza-papa-roach.jpg

Papa Roach із презентацією альбому «Who Do You Trust?»

Легендарна американська рок-четвірка: Джакобі, Джері, Тобін та Тоні знову повертаються до Києва.

За останні два десятиріччя Papa Roach вибороли звання законодавців моди у рок-музиці: вони були двічі номіновані на Греммі, гастролювали разом із зірками першого ешелону, від Емінема да Мерліна Менсона, що вже понад 17 років залишається у радіо-ротаціях.

«Who Do You Trust?» – десятий лонгплей колективу. Як і попередня робота «Crooked Teeth», він отримав чимало схвальних відгуків та очолив світові рок-чарти. Важкі ритмічні гітари, мелодійні перебори та яскраві музичні зачіпки – це саме те, за що ми так любимо Papa Roach. І все це присутнє в новому лонгплеї колективу.

Через 6 років вони повертаються до Києва із новим альбомом, новими силами та нестримним бажанням знову вщент розірвати публіку. Почути наживо нові композиції гурту та всім залом заспівати легендарні хіти з попередніх альбомів – це подія, яку ти не можеш проґавити!

Час: 19.00.

Місце: Stereo Plaza (просп. Лобановського, 119).

Вартість: 990 – 1850 грн.

Світлина від Мистецький центр "Шоколадний будинок", Київська НКГ.

Відкриття виставки «Живопис Владислава Шерешевського POST»

Владислав Леонідович Шерешевський (1964 р.н.) навчався в Республіканській художній школі ім. Т. Г. Шевченка. В 1991 році закінчив Київський державний художній інститут (нині НАОМА), педагоги з фаху – В. Чебаник, Г. Галинська. Член Спілки художників України з 1992 року. У 1995 став стипендіатом Міністерства культури Німеччини.

Шерешевський зазначає багатошаровість сприйняття своїх робіт: спочатку це гумор, посмішка, потім глядач вбачає парафрази з класичного живопису, як-от Рафаель, мотиви Вермеєра, Сєрова. «Але головне – синтез усього у картинах. Завдяки такому поєднанню смішне може водночас видаватися ще й сумним. Та це вже – для тих, хто зовсім розуміє» (В.Шерешевський)

Владислав із посмішкою дивиться на фантастичний, алогічний, абсурдний, але привабливий для нього світ. Він іронізує над історією і політикою, рекламою і телебаченням, релігією і національною ідеєю, поєднуючи мало сумісні сюжети і догми.

Головними особливостями живопису є великі мазки, фактурність та кропітке опрацювання деталей. Його роботи виконані не лише в реалістичній традиції, але також і в естетиці примітивізму, гротеску, постмодерністської іронії і самоіронії, неопоп-арту.

Твори розташовані в музеях та приватних колекціях США, Ізраїлю, Греції, Швеції, Італії, Польщі, Німеччини (фірма «Даймлер Бенц», муніципальна галерея Мюнхена, Міністерство культури Баварії), України (Музей мистецтв України) та інших країнах світу.

Час: 18.00.

Місце: Мистецький центр «Шоколадний будинок», Київська НКГ (вул. Шовковична, 17/2).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/04/afisha-kyiv-hor-veriovky.jpg

Хор ім. Г. Верьовки з програмою «Пісні і танці народів світу»

Національний заслужений академічний народний хор України ім. Г. Верьовки виступить із новою програмою «Пісні і танці народів світу». Глядачі разом з артистами, завдяки пісням і танцям, мандруватимуть навколо світу та ознайомляться з особливостями культури 29 країн.

Дізнатися, як китайською буде «жасмин», а хто з народів використовує хустинку в танці, аби руки партнерів не торкалися одна одної, і багато інших цікавинок ви зможете на концертах 29 травня.

Національний хор за 75 років відвідав понад 100 країн. Надбанням колективу у цих подорожах стали перлини пісенної спадщини, найкращі зразки світової музики та хореографії. Більш ніж 100 артистів на одній сцені та до 30 змін костюмів – все це за 2 години ви зможете побачити і почути на концерті.

Час: 19.00.

Місце: Центр культури та мистецтв НТУУ «КПІ» (просп. Перемоги, 37).

Вартість: 399 – 499 грн.

Світлина від Музей книги і друкарства України.

Відкриття виставки «Язик до Києва доведе… Спалахи часу»

З 1987 р. День Києва відзначається щороку в останні суботу й неділю травня.

Понад п’ятнадцять віків стоїть на дніпровських берегах Київ – столиця Київської Русі, стольний град відновленої Незалежної України. Хто не закохувався в його стрімкі узвози й тихоплинні вулиці, в його каштанову весну й золоті бані церков?

Багато бід принесли йому вітри історії, а він знову і знову підіймався з руїн. Місто руйнували й спустошували печеніги, орди Батия, кримський хан Менглі-Гірей, військо Яна Радзивілла. Після нищівної пожежі 1811 року на Подолі Київ впродовж століття зростав і  кращав. Проте у 20-30-ті роки  ХХ століття багато що у місті видалося зайвим для тих, хто вбачав шлях до нового в руйнуванні та знищенні всього створеного раніше. А потім – два роки окупації під час Другої світової війни. І знову руїни та втрати. Та на цьому крапку не поставлено. Багато білих плям на старій мапі міста з’явилося в 60-80-ті роки минулого століття. Ці плями з’являються і нині.

В експозиції будуть представлені матеріали з фондів Музею та Національної історичної бібліотеки України. Твори відомих києвознавців, нариси з історії міста, довідники, мапи, ілюстрації художників, знімки фотографів, що відображають розвиток архітектурного ландшафту міста на Дніпрі та окремих його визначних споруд від найдавніших часів до сучасності. Розширити інформацію про окремі розділи експозиції відвідувачам допоможе етикетаж виставки.

Час: 16.00.

Місце: Музей книги і друкарства України (вул. Лаврська, 9).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-in-jazz.jpeg

Концерт Квартету Дмитра Александрова

Концерт для поціновувачів джазової музики. У програмі – улюблена джазова класика в оригінальному виконанні найкращих українських джазменів:

Д. Александров «Бобін» – саксофон

А. Павлов – гітара

А. Ємець – контрабас

П. Галицький – барабани

Час: 19.00.

Місце: In-Jazz (б-р. Дружби Народів, 1).

Вартість: 200 – 250 грн.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-white-world-vystavka-matvii-vaisberh-pinhas-fishel.jpg

Виставка Матвія Вайсберга і Пінхаса Фішеля «Ostinato»

Виставка «Ostinato» – це зустріч двох художників, для яких тема людяності в мистецтві є головною. Матвій Вайсберг представляє графічні цикли «Слабкий антропний принцип» і «Дороги».

Великий цикл «Слабкий антропний принцип» був розпочатий ще в 2004 році. Його роботи визначають художника як спостерігача Всесвіту. В цьому випадку вони присвячені прощанню автора з небом за вікном майстерні та з видом, який ось-ось буде закритий висотними домами.

Серія «Дороги» – це спостереження автора під час подорожей за видами з вікна потяга або автобуса. Раніше художники, що працюють з історичним класичним пейзажем, просто вибирали статичну точку зору. Вид картинки, що постійно змінюється, був їм недоступний.

Пінхас Фішель представлений роботами з серій «Ктуби» і «Пристрасті навколо єдинорога», виконаних в техніці paper cut.

Ктубою юдеї називають ритуальний шлюбний договір. Серія «Ктуби» стала результатом багаторічного вивчення художником єврейських артефактів. Прагнення природи утримати людину, що втратила істинність, від самознищення – центральний сюжет «Пристрастей навколо єдинорога».

Авторська мотивація до створення обох серій перебуває в царині досліджень нових образних можливостей paper cut (вирізної картини), таких як: ілюзія симетрії, ілюзія відсутності симетрії і ефект подвійного враження. Ряд представлених творів натхнені традицією розпису клавесинів XVI-XVIII століть.

Час: 11.00.

Місце: Арт-простір «White World» (вул. Пушкінська, 21).

Вартість: вхід вільний.

https://kyiv-online.net/wp-content/uploads/2019/05/afisha-kyiv-pinchuk-art-centre-3.jpg

Українська прем’єра фільму «El Mar La Mar»

PinchukArtCentre запрошує на заключний показ фільмової програми «Ландшафти пам’яті» від фестивалю кіно та урбаністики «86» – українську прем’єру документального фільму «El Mar La Mar».

Фільм знятий американськими режисерами-документалістами Джей Пі Снядецьким та Джошуа Бонеттою у загадковому місці між двох Америк, північною та південною. Пустеля Сонора, простори якої розкинулися просто на американсько-мексиканському кордоні, є вкрай суворим середовищем: влітку денні температури піднімаються вище 40 градусів за Цельсієм, і води не вистачає. Проте люди змушені перетинати її, намагаючись нелегально іммігрувати до США.

Лічені відчайдухи долають цей шлях за три-п’ять днів, але більшість губиться по дорозі й помирає від спраги чи голоду. Фільм пов’язує цю людську драму через історії тих, хто вижив, чиї голоси озвучують неприступні, мовчазні ландшафти. Знята на 16-мм плівку, стрічка покликана привернути увагу до гострої політичної та соціальної проблеми через поетичне дослідження пустелі.

Мови показу: англійська та іспанська з українськими субтитрами.

Фільмова програма «Ландшафти пам’яті» – це кінопрограма спогадів, відлуння Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86», що був започаткований п’ять років тому в атомному місті Славутич, і відтоді вперше не відбувся цієї весни. Наша пам’ять гнучка й динамічна, вона трансформується й мігрує між спогадами. Ландшафти теж змінюються, проте значно повільніше. Конструктор нашої уяви невпинно проектує спогади на руїни й хащі, дерева й панельні лабіринти. Саме в такі «ландшафти пам’яті» вирушає ліричний герой із фільмів, що увійшли до програми «Ландшафти пам’яті».

Кураторка програми – Ольга Коваль, програмна координаторка Міжнародного фестивалю кіно та урбаністики «86».

Час: 20.00.

Місце: PinchukArtCentre (вул. Велика Васильківська, 1-3 / вул. Басейна, 2), 6 поверх.

Вартість: вхід вільний, реєстрація.

Залишити відповідь