Четвер, 18 Квітня, 2024
Події

В Аргентині через страйк скасували сотні рейсів

Профспілки висловлюють незгоду з економічною політикою влади і звертають увагу на важке фінансове становище робітників

Страйк, який проводить Загальна конфедерація праці (ЗКП) Аргентини, призвів до скасування майже всіх авіарейсів в країні. Про це свідчить сайт компанії Aeropuertos Argentina 2000, керуючої аеропортами південноамериканської республіки, передає ТАСС.

У Міжнародному аеропорту Есейса, розташованого в передмісті Буенос-Айреса, був скасований 121 з 128 вильотів. У столичному аеропорту Хорхе Ньюбері, що обслуговує внутрішні рейси, не відбудуться 245 з 252 запланованих вильотів.

В інших аеропортах країни також скасовані практично всі рейси.

Через страйки в південноамериканській республіці був змушений затриматися глава Россільгоспнагляду Сергій Данкверт, який брав участь в минулому в Буенос-Айресі засіданні російсько-аргентинської міжурядової комісії.

“У нас через страйк рейс скасували, доведеться летіти пізніше”, – сказав він журналістам.

Як пояснила його представник, глава російської делегації вилетить в четвер о 02:00 (08:00 мск).

Це вже п’ята загальний страйк, яку ВКТ проводить з моменту приходу до влади уряду президента Маурісіо Макрі в 2015 році. Страйком профспілки мають намір висловити незгоду з економічною політикою влади і звернути увагу на важке фінансове становище, в якому опинилися робітники з-за високої інфляції і зростання тарифів.

Через страйк в Аргентині не працюють банки, громадський транспорт, служби прибирання сміття. У лікарнях пацієнтів приймають тільки чергові лікарі.

Залишити відповідь