П’ятниця, 29 Березня, 2024
Мистецтво

У Франції надійшли у продаж комікси про український Майдан

У Франції почали продавати комікси «Maidan love» про події Революції гідності, що відбувалися в Києві у лютого 2014 року

Водночас збірка містить багато провокаційних сюжетів, які можуть дискредитувати Україну і українців, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У деяких крамницях збірка коштує 10 євро, в інтернеті вона доступна за 15 євро.

«Лютий 2014 року. У Києві відбуваються масові прояви насильства під час Революції гідності… У ті дні 82 людини загинули, 622 отримали поранення», – йдеться в анотації до збірки.

Авторами коміксів є француз Орельєн Дюкудре (сценарій) і малайзієць Крістоф Алієл (малюнки). Кольорове опрацювання зробив Альбертін Раланті.

Сюжет першої частини коміксів розповідає про коротку історію дружби і кохання між молодими людьми Оленою і Богданом. Хлопець шукає свою дівчину, яка зникла під час буремних подій Революції гідності.

Водночас Олена є активісткою Майдану, а Богдан – співробітником спецпідрозділу міліції «Беркут».

Політична і соціально-економічна ситуація в Україні показана на тлі жаги до збагачення президента-утікача Віктора Януковича, який краде гроші в українців заради головної мети – купувати золоті унітази. У Януковича є сусід Володимир Путін, який вимагає від українського колеги відмовитися від співробітництва з Європою. І Янукович це робить, щоб мати можливість прогулюватися з оголеним торсом верхи на коні з Путіним.

Автор сценарію збірки чомусь вважає, що Янукович має гроші на свої золоті унітази від коштів, отриманих від продажу Україною газу Росії.

Залишити відповідь