Субота, 20 Квітня, 2024
Події

Засновника платформи WikiLeaks піддали психологічним тортурам у Великій Британії

Спецдоповідач ООН з питань тортур і жорстокого поводження Нільс Мельцер заявив, що засновника платформи WikiLeaks піддали психологічним тортурам у Британії.

Про це повідомляє The Times.

“Мельцер, розкритикував Велику Британію, Америку та Швецію, звинувативши їх у нав’язуванні Ассанжу неустанної і нестримної кампанії із залякування”, — йдеться в повідомленні.

За його словами, у Ассанжа є всі симптоми після психологічної тортури, зокрема, хронічна тривожність, стрес і “яскраво виражена психологічна травма”. Спецдоповідач ООН стверджує, що ці симптоми видно неозброєним оком.

“У Ассанжа можна спостерігати всі симптоми тривалого страждання”, — додав Мельцер.

Напередодні стало відомо, що Ассанжа перевели до лікарняного відділення лондонської в’язниці Белмарш у зв’язку з проблемами зі здоров’ям.

Wikileaks не навела деталей госпіталізації, але підкреслює, що стан Ассанжа погіршувався протягом семи років, що той жив у посольстві Еквадору “в умовах, несумісних з базовими правами людини”.

Чергові слухання у справі про його екстрадицію до США були призначені у Вестмінстерському магістратському суді столиці Великої Британії 30 травня, однак вони не відбулися через стан здоров’я Ассанжа.

Захисник засновника Wikileaks П’єр Самуельсон повідомив, що стан здоров’я Ассанжа в минулу п’ятницю було таким, що “не можна було вести з ним нормальну розмову”.

Залишити відповідь